Liposuctıon (yağ alma) hakkında merak ettikleriniz

Liposuctıon (yağ alma) hakkında merak ettikleriniz

Yağ alma, vücutta özellikle normalden daha belirgin olarak yağın biriktiği, spor ve diyete ragmen düzelmeyen bölgelere uygulanan cerrahi bir işlemdir. Liposuction  zayıflama amacıyla uygulanan bir ameliyat olmayıp vücut şekillendirme amacıyla kullanılmaktadır.

Liposuction hakkında en çok merak edilen soruları sıralayacak olursak:

Liposuction ameliyatıyla kilo kaybedilir mi ?

Liposuction ameliyatında amaç normalden fazla yağ birikimi olan bölgelerde fazla yağın parçalanarak alınmasıdır. Işlem sonrası mevcut yağ hacmine azalma ve uygulamanın yapıldığı bölgede incelme olacaktır. Bu ameliyatlarda yüksek miktarda kilo kaybı yada zayıflama beklenmemelidir.

Liposuction sonrası tekrar kilo alınır mı ?

Liposuction mevcut yağ hücrelerinde azalma sağlar. Ancak kilo alımına bağlı olarak yağ hücrelerinde hacim oalarak büyüme görülecektir. Bu yüzden ameliyat sonrası diyet ve egzersize devam etmeniz uygun olacaktır.

Liposuction için ideal hasta grubu kimlerdir ?

18 yaş sonrası, ameliyata engel ek bir hastalığı olmayan, ideal kilosuna yakın kadın ve erkeklerde liposuction ameliyatı uygulanabilir.

 Liposuction sonrası nelere dikkat edilmelidir ?

Ameliyat sonrası doktorunuzun tavsiyesine gore ortalama 3 hafta korse kullanmanız gerekecek. Iyileşme süresince 1 ay boyunca diyetinizde mümkün olduğunca tuzu az kullanmanız ve yağlı yemeklerden kaçınmanız uygun olacaktır. İlk birkaç kaç gün uygulanan bölgeye gore farklı yoğunluklarda ağrı hissedebilirsiniz. Ortalama 1 hafta sonra tekrar işinize başlayabilirsiniz.

Liposuction hangi bölgelere uygulanır ?

Liposuction özellikle fazla yağ birikimine meyilli olan bölgelere uygulanmaktadır. Karın ve bel bölgesi, sırt ve kalça, popo bölgesi ve bacaklar en sık liposuction uygulanan alanlardır. Bunun dışında sarkıklığı olmaksızın sadece yağ fazlalığı olan kol, gıdı yada meme bölgesine de uygulanabilir.

Liposuctionda uygulanan teknikler nelerdir ?

Liposuction ameliyatında farklı cihazlar kullanılabilmektedir.  Su basınçlı liposuction tekniği, lazer yada vaser teknikleri kullanılabilmektedir. Her tekniğin kendine has avantajları bulunmakla birlikte amaç yağ hücrelerinin parçalanarak incelmenin sağlanmasıdır

 

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Liposakşın
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube