Lazer epilasyon (ıpl), ışıldayan yüzler, pürüzsüz ciltler

Lazer epilasyon (ıpl), ışıldayan yüzler, pürüzsüz ciltler

S: Lazer Epilasyon (IPL) Skinperfect nedir?

C: Skinperfect çok amaçlı, ileri teknoloji içeren bir IPL dir. Özel ışık sistemleri sayesinde, birden çok dermatolojik-kozmetik sorunun tedavisinde kullanılmaktadır.

S: Lazer Epilasyon (IPL) ,Skinperfect Hangi amaçlar için uygulanır?

C: Benzerlerinden üstün özellikleri olan Lazer Epilasyon (IPL) , Skinperfect, özellikle çok yaygın olan Laser Epilasyon tedavilerinde, başta ince kılcal damar varisleri olmak üzere, bir dizi damarsal sorunların tedavisinde, rejüvinasyon denen cilt gençleştirme tedavilerinde, erken dönem kırışıklıkların tedavisinde, leke tedavilerinde çok başarılı olarak kullanılmaktadır.

S: Lazer Epilasyon (IPL) , Skinperfect' in benzerlerinden üstün özelliği nedir?

C: Birincisi, uygulamada hata şansını minimalize eden, en iyi verimi - dozu - çalışma tekniğini otomatik olarak kendi tayin edebilen bir cihaz. Böylece gerek  hemşire, gerekse estetisyen uygulamalarında hata - yanılma paylarını en aza indirerek, hastanın güvenliğini maksimuma taşıyan bir sisteme sahip.

İkincisi, bu güne kadar laser epilasyon çalışmalarında dert olan sarı tüylere etkili olabilen tek IPL sistemi.

Üçüncüsü, az sayıda başlıkla, çok sayıda hizmeti verebilen sistem.Benzerleri, Skinpefect'in yaptıklarını yapabilmek için 3-4 başlığa gereksinim duyarken, skinperfect bunu 2 başlıkla başarabilmektedir.   

S:Bu iki başlığın etkilerini kısaca anlatabilir misiniz ?

C: Birincisi; epilasyon yapabilirken, aynı anda rejüvinasyon dediğimiz cilt gençleştirme, lekelerin silinmesi tedavileri ve kırışıklıkların tedavisinde yararlı olmaktadır.İkinci başlık ise; birçok damarsal sorunu tedavi edebilirken, aynı anda derin lekelerin tedavisinden, yüzdeki kızarıklıkların ( rozasea ) tedavisine, akne tedavisinden, özellikle sarı tüylerin epilasyonuna kadar etkili sonuçlar vermektedir.

S:Bu başlıkların başka avantajı var mıdır ?

C: Hastalara dolaylı olarak ama, uygulamacı adına doğrudan avantajlar vardır. Örneğin çok fazla sayıda uzun ömürlü atış yapabilen başlıklardır.Bu yüzden benzerlerinden daha ucuza maliyet yaratacağından, hastalara da daha uygun hizmet verebilme imkanı sağlanmış olabilecektir.

S:Lazer Epilasyon (IPL) ,Uygulamanın yapılması için herhangi bir yaş sınırlaması söz konusu mudur? Yaş sınırlaması var ise her başlık için farklı mıdır?

C: Lazer Epilasyon uygulamalar için yaş sınırı bulunmaz. Sadece epilasyon için hastamızın bluğ çağına gelmiş olmasını yeğleriz. Çünkü tüylenmenin oturmuş olması, verimlilik  ve hastamızın daha az seansla temizlik elde etmesi açısından önemlidir.

S:Lazer Epilasyon (IPL) Skinperfect ile yapılan tüm bakımlar sonrasında kişinin dikkat etmesi gereken unsurlar var mıdır?

C: Lazer Epilasyon (IPL) , Skinperfect ile yapılan bakımlardan sonra, güneşten ve solaryumdan sakınmak, güneşe çıkılacak ise, en az 20 faktörlü güneş koruyucularından kullanmak gerektiği unutulmamalıdır.

S:Uygulamanın ağrı ve acı verme durumu söz konusu mudur?

C: Bu konu da skinperfect'in üstünlüklerinden biridir. Daha önce de, sözünü ettiğimiz gibi, her hastaya en doğru doz-biçim-teknik gibi önemlikonuları cihaz otomatik ayarlayarak, hastamızın ağrı veya zarar görmesine imkan vermemektedir.

S:Uygulama sonrasında herhangi bir yan etki söz konusu mudur?

C: Hayır,herhangi bir yan etki söz konusu değildir. Lazer Epilasyon (IPL) ,Skinperfect sistem güvenliği, buna izin vermemektedir.

S:Uygulama kaç seans sürer? Her başlık için bu seansların miktarında değişim olur mu?

C: Uygulamaların her biri, tedavinin cinsine, sorunun büyüklüğü veya özelliğine, hastanın cilt tipi ve/veya tüy tipine, cilt lekesinin bulunduğu yere, eski yada yeni oluşuna, yaşa ve cinsiyete göre değişebilir. Bunların net yanıtı, Skinperfect   de bulunan analiz cihazı ile çok kolaydır.

S:Erkeklere de, bu uygulamalar yapılabilir mi?

C: Lazer Epilasyon (IPL) ,Skinpefect'in uygulamaları her iki cins için geçerlidir.Her işlem,her cinsiyete ,rahatlıkla uygulanmaktadır.Ancak bu konuda skinperfect'in sahip olduğu bir özellikle, kadına ve erkeğe özgü anatomik ve hücresel özellikleri hesaplayarak, tedavi seçeneklerinde kadına ve erkeğe özgü ayarları ayrı ayrı otomatik olarak yapabilen tek IPL dir.

S:Erkeklerde hangi amaçla, bayanlarda hangi amaçla uygulanır?

C:Her iki cinsede mevcut işlemler yapılabilinir.Tek fark,yoğunlukla tercih edilen bölgelerde fark vardır.

S:Lazer Epilasyon (IPL) ,Skinperfect'in benzerlerinden farklı başka özelliği var mıdır ?

C: Evet, Lazer Epilasyon (IPL) ,skinperfect yarı robotik özellikler taşıyan yegane IPL sistemdir.Her hasta analiz ve kamera sistemi ile, tek tek kayıt edilmekte, her seansta öncesi ve sonrası gelişmeler hafızada tutulmakta, hastamıza da bu gelişme ve farklar net olarak gösterilebilmektedir.

Yukarda bahsi geçen bu analiz ve kamera sistemi sayesinde bronz tenlere de epilasyon yapılabilir ve sarı tüylere etkili olabilen tek IPL sistemidir.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Gülşen Erdem

Etiketler
İpl
Dr. Gülşen Erdem
Dr. Gülşen Erdem
İstanbul - Pratisyen Hekimlik
Facebook Twitter Instagram Youtube