Lazer lipoliz

Lazer   lipoliz

Lazer Lipoliz tedavisi nedir?

Vücut şekillendirme (liposculpture) uygulamalarında bir devrim niteliği taşıyan yeni bir metoddur. Diğer ülkelerde “laser assisted liposuction” olarak da bilinen bu uygulama smartlipo ya da lazer lipoliz olarak adlandırılmakta. Buradaki ana hedef lazer ışığı ile doğrudan yağ hücresinin zarının patlatılarak parçalanmasıdır.

Lazer Lipoliz tedavisi ne zamandan beri uygulanıyor?

Kendi başarısını kanıtlamış olan bu tedavi yöntemi 3-4 seneden beri dünyada uygulanmaktadır.

Lazer Lipoliz cihazı ne hangi durumlar için uygundur? 

Başlıca üç amaç için kullanıldığı söylenebilir.

1-    Karın, bel, basen ve benzeri bölgelerde oluşan bölgesel yağ fazlalıkların giderilerek vücuda şekil verilmesidir.

2-    Yüz, boyun, kol içi, karın gibi bölgelerde sarkmış olan cilde tekrar gerginlik verilmesidir.

3-    Aşırı terleme sorunu olan kişilerde terlemenin önüne geçilmesidir.
Lazer Lipoliz tedavisinin avantajları nedir?

Bu uygulama kendini kanıtlamış olan etkili ve kısa sürede iyileşme süreci olan bir vücut şekillendirme prosedürüdür. Az invaziv oluşu ile beraber, kanamayı önleyen (hemostatik) ve kısa bandajlama süresi olan bir tedavidir.

Uygulama kişinin isteğine göre hastanede uygulanmak zorunda değildir ve bu genellikle kişileri uygulamayı yaptırmak için motive eder.

Yapılan kesilerin büyüklüğü en fazla 1-2 mm olduğu için neredeyse skarsız bir görüntü verir. Her yönden avantajları olan bu tedavi sonrası hemen sosyal ve iş hayatınıza devam edebilirsiniz.

Lazer lipoliz tedavi sonuçları ne zaman belli olmaya başlar?

Uygulama sonrası hemen işe devam edebildiğiniz gibi sonuçlar kendini 2-4 ay içersinde gösterdiği için aşamalı bir zayıflama söz konusu olur. Uygulamayı hakkında konuşulmasa, başkaları tarafından fark edilemez.

Lazer Lipoliz tedavisi nasıl etki eder?

Hedef, hücrelerin zar bütünlüğünü bozmaktır, kanülden çıkan lazer ışığı bölgedeki fotomekanik etki sonucu hücreleri parçalar.  Bu şekilde hücrelerin içerdiği yağ hücreler arasında akar. Düşük vizkoziteli olan içerik istenilirse bırakılır ve vücut bunu zaman içersinde dışarı atar ya da ince bir kanül yardımı ile minimum basınç ile emilerek dışarı atılır.
İşlem sonrasında uygulamanın yapıldığı alan dışında pıhtılaşma başlar. Bu sayede hem kanama durmuş oluyor hem uygulamanın yapıldığı alanda morarmalar engellenmiş oluyor.  Oluşan yeni bağ dokuları sayesinde ciltte belirgin bir toparlanma ve gerilme görülür.

Lazer Lipoliz tedavisinin sağladığı yararlar nelerdir?

Bu uygulama sayesinde kişi daha az bir travmatik durum yaşar ve bir o kadar etkilidir. Yapılan işlem sonrasında uzun süreli korse giyilmesi yerine bölgeye göre 4-7 günlük korse giyilmesi yeterlidir. Klasik metod olan liposuction (yağ aldırma) ile çene altı, boyun, kol içleri, üst karın bölgesi, ayak bilekleri gibi olan bölgelere ulaşılıp vücut şekillendirmenin zor olduğu bölgelerde lazer lipoliz tedavisi rahatlıkla uygulanabilir.

Lazer lipoliz tedavisi kimin için uygundur?

15-16 yaşını geçmiş tüm hastalara uygulanabilir. Az veya orta düzeyde bazı bölgelerde yağ fazlalığı olup bundan rahatsız olan hastalar uygundur. Çene altında, kol ya da bacak içinde, yani bazı özel bölgelerde gevşeklik yaratan yağlanması olan hastalar da tercih edebilir. Ayrıca koltuk altında aşırı terleme sorunu yaşayan kişiler de bu tedaviden faydalanabilir.

Lazer lipoliz tedavisi başka bir uygulama ile kombine edilebilir mi?

Tüm vücutta ileri derecede bir yağlanma söz konusu olan kişilerde uygulanacak olan liposuction (yağ alma) ameliyatı ile birlikte lazer lipoliz tedavisi de uygulanabilir. Bu sayede ciltte görülebilecek sarkmalar ve düzensizlikler onarılmış olacaktır.

Lazer lipoliz tedavisinin Liposuction (yağ alma) uygulamasından farkı nedir?

Klasik liposuction işlemi olarak bilinen yağ almada tekniğe göre değişiklik gösterse de önce bölgeye sıvı verilir ve sonra yüksek negatif basınçla yağlar çekilir. Bu uygulama hastane ortamında ve anestezi uygulayarak yapılan bir işlemdir. Oluşan morlukların geçmesi 10 günü bulurken 4-6 hafta süre ile korse takılması gerekebilir.

Lazer lipoliz tedavi öncesinde nelere dikkat edilmelidir?

Yaptırılacak olan tedavide herhangi bir ön hazırlık gerektirmiyor. Doktor, işlem öncesinde var ise sorunları sorup gerekli tedbirleri alır.

Lazer lipoliz tedavisi için tek seans yeterli midir?

Normal şartlar altında yapılan tek seanslık uygulama yeterli oluyor. Ancak bazı durumlarda cildin gevşekliğine ve yağ miktarın çokluğuna göre birden fazla seans uygulanması gerekebilir. Gerek görülür ise 3 aylık bir aradan sonra uygulama tekrarlanabilir.

Lazer lipoliz tedavi sonrası ne kadar süre istirahat gerekir?
Çok daha az travmatik olan bir tedavi yöntemi olduğu için, hasta uygulamayı yaptırdıktan sonra hemen işine ve sosyal hayatına geri dönebilir.

Lazer lipoliz tedavi sonrası nelere dikkat etmek gerekir?

Uygulama sonrası 10. günde yan tedavi olarak görülen masaj ile başlanabilir. Lenfatik drenajı artırdığı için ödemi azaltır. Parçalanmış olan yağ hücreleri tekrar geri gelme durumu söz konusu değildir, ancak hasta tedavi sonrasında dengeli beslenmesine dikkat etmez ise, kalan yağ hücrelerin şişmesi sonunda tekrar yağlanma söz konusu olur. Düzenli beslenme ve spor ile bu durumun önüne geçilir.

 

 

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Murat Türegün

Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, 1963 yılında Ankara'da doğmuştur. Lise öğrenimini TED Karabük Koleji'nde bitirdikten sonra, 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1985 yılında GATA'da tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise 1988-1993 yılları arasında GATA Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda yapmıştır. Cleveland Clinic Plastic Surgery Department'ta 1 yıl boyunca çalışmalar yapmış olan Prof. Dr. Murat TÜREGÜN, aynı süre zarfında Ankara Belis Estetik Cerrahi ve Lazer Merkezi'nde de görev yapmıştır. 1999 yılında Doçent, 2005 yılında ise Profesör unvanı almış olan Dr. TÜREGÜN, 2007 yılından beri yurtdışında da ameliyatlar yapmakla beraber, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Marebelis Estetik'te devam etmektedir. Estetik Cerrahi, Mikrocerrahi, Maksillofasyal Cerrahi, Or ...

Prof. Dr. Murat Türegün
Prof. Dr. Murat Türegün
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube