Konumuz: yüz germe!

Konumuz: yüz germe!

Yaşlanma, yapısal özellikler, güneş ışığı, Sigara ve diğer çevresel faktörler gibi nedenlere bağlı olarak yüz ve boyun cilt-cilt altı dokuları ve hatta yüz kemikleri zamanla diriliğini kaybeder. Hacim ve dolgunluğun azalır, cilt kırışır ve sarkar. Derin çizgiler oluşur, belirli bölgelerde çökmeler ve düzensizlikler gelişir. Göz altında kırışıklık ve kanal şeklinde çizgilerin oluşması, yanağın aşağıya doğru kayması ve hacminin azalması, burun yan tarafında kırışıklık ve katlantıların artması, dudak çevresi ve alt kısmında kırışıklık ve hacim kayıpları, çene bölgesinde kırışıklık ve cilt yığılması gibi görüntüler oluşur.

Gevşemiş olan yüz ve boyun derisinin altındaki dokularla birlikte yeniden şekillendirilip gerilerek daha taze ve güzel bir görünüm kazandırmak için yapılan ameliyatlara yüz germe ameliyatları diyoruz. Gerekiyor ise aynı seanstta; alın germe, kaş kaldırma, göz kapağı estetiği, orta yüz germe, boyun germe ameliyatları da yüz germe ameliyatlarına eklenebilir. Aynı seansta otojen yağ dolgusu ile işlem kombine edilebilir. Bu sayede kırışıklıklar ve hacim kayıpları giderilir daha dolgun ve diri bir görüntü elde edilir. Yaş olarak genellikle 45-65 yaş arası yapılan ameliyatlardır. Fakat kesin bir yaş sınırı yoktur. Hastanın isteği ve hekimin birlikte karar vermesi sonucu işlem yapılır.Yüz germe ameliyatı sonrası kişiler yaklaşık 10-15 yıl daha genç bir görünüm kazanmış olur.

Ameliyat; kulak ve önünden ve arkasından cilt kesileri ile yapılır. Cilt ile birlikte daha derin dokular (SMAS) kaldırılık ve bu iki ayrı doku (yüz ve astar gibi düşünülebilir) sarktığı bölgelerden tekrar gerilerek güçlü noktalara asılır. Bu şekilde daha uzun dönemde etkisini koruyan bir işlem yapılmış olur. Yanak yağ yastıkları da dikişler ile içeriden asılarak yanak dolgunluğu arttırılır. İlave yağ dolgusu eklenebilir.

Boyun germe de yapılacaksa çene altından ikinci bir küçük kesi yapılarak boyun kası içerden dikişler ile sıkılaştırılır ve ilave liposakşın ile gıdı bölgesinde -varsa- yağ kitlesi inceltilir.

Genel anestezi alacak hastalar için; ameliyat günü sabahı, hasta kahvaltı yapmadan kan tetkikleri yapılır ve genel değerlendirme için hastaneye yatırılır. Anestezi uzmanı tarafından sonuçları değerlendirilir ve hastanın muayenesi yapılır. Anestezi verilmeye engel herhangi bir sorun yoksa hasta ameliyathaneye alınarak işleme başlanır. Aktif olarak ameliyat süremiz 2-4 saat arasında değişir. Boyun germe, kaş kaldırma gibi ilave işlemler yapılacaksa bu süreyi biraz daha uzun düşünmek gerekir.

Ameliyattan sonra özel pansumanlar uygulanır. Bir hafta sonra pansuman tamamen kaldırılır. Açık olarak dikiş hatlarına antibiyotikli krem uygulanır. Genellikle kişiler iki gün sonra kişisel ihtiyaçlarını yardımsız giderebilir, 15-20 gün sonra normal yaşamına dönebilirler.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Ahmet Kahraman

Op. Dr. Ahmet KAHRAMAN, 1971 yılında Rize'de doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını eğitimini ise, Uludağ Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda tamamlamıştır.

Kütahya Çelebi Devlet Hastanesi, Kütahya Özel Kent Hastanesi, Van Yüzüncü Tıp Fakültesi ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi gibi bir çok kurumda görev almış olan Op. Dr. Ahmet KAHRAMAN, mesleki çalışmalarına İstanbul'da bulunan Özel Muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Etiketler
Yüz germe ameliyatı
Op. Dr. Ahmet Kahraman
Op. Dr. Ahmet Kahraman
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube