Kolaltı terlemelerine çözüm

Kolaltı terlemelerine çözüm

KOLALTI TERLEMELERİNİN ÖNLENMESİNİN SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR YOLU VAR

Havaların bir sıcak bir soğuk değişime uğradığı bu bahar aylarında hepimizin ortak sorunu kolaltı terlemelerinin önlenmesinde, yine her zaman savunucusu olduğum botoks yardımımıza koşuyor.

Vücut ısımız yükseldiğinde parasempatik sinir sistemimimizle uyarılan ter bezlerimiz ter salgılar. Islaklığın havayla temasında buharlaşma ısının ciltten uzaklaşmasını sağlar. Tüm vücudumuzda yaygın yerleşimli ter bezlerimiz vardır. Sadece kolaltında kapalı kalan ve zamanla renk koyulaşmalarına da neden olan terlemenin engellenmesinin herhangi bir sakıncası yoktur.

Bu sorundan son derece güvenilir ve 30 dakika gibi kısa bir botoks uygulamasıyla kurtulmak mümkün. Cildin çok yüzeyinde yer alan terbezlerinin 6 -8 ay gibi bir süre ile kısıtlanması ve terlemenin engellenmesi her mevsim konfor sağlar. Ayrıca kıyafetlerimizin ve kolaltı cildimizin renginin değişmesini de önler. Tecrübelerime dayanarak 6-8 ay aralarla 3 defa kolaltı botoks uygulaması sonrası terlemenin kalıcı olarak % 60 azalması mümkün. Bunun nedeni kolaltındaki ter bezlerinin küçülmesi ve uyarılara olan duyarlılığının azalmasıdır.

Bu makale 16 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Nazan Karakuş

Etiketler
Botoks ile terleme tedavisi
Dr. Nazan Karakuş
Dr. Nazan Karakuş
İstanbul - Medikal Estetik Tıp Doktoru
Facebook Twitter Instagram Youtube