Hpv nedir, kimlerde görülür ? belirtileri ve tedavileri nelerdir ?

Hpv nedir, kimlerde görülür ? belirtileri ve tedavileri nelerdir ?

Hpv - Op. Dr. Flora Çitgez

HPV(Human papilomavirus enfeksiyonu) virüsü, daha çok cinsel yolla bulaşan ve kadınlarda genital siğil, rahim ağzı ve vajina kanserine yol açabilen; 100’den fazla tipi tipi bulunan bir virüstür. Vücudun değişik yerlerinde siğil (kondilom), hücre çoğalması ve kansere neden olabilir.

HPV Kimlerde görülür?

HPV hem kadın hem de erkekte genital bölgede görülür.

HPV Belirtileri nelerdir?

Çoğunlukla HPV enfeksiyonu hiçbir belirti vermez, rahim ağzında yaptığı değişiklikler ile ortaya çıkar. Bazı hastalarda genital siğil ve vajinada yanma oluşturabilir.

HPV Tedavi ve korunma seçenekleri?

HPV enfeksiyonun spesifik bir tedavisi yoktur. Tedavi lezyonlara yönellik yapılır. Bağışıklık sistemin güçlenmesi virusu çoğunlukla tümüyle ortadan kaldırabilir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Flora Çitgez

Op. Dr. Flora ÇİTGEZ, 1980 yılında İstanbul'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru ünvanı almıştır. İhtisasını ise, Medeniyet Üniversitesi Göztepe Eğitim ve Araştırms Hastanesi'nde yaparak Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olmuştur.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev almış olan Op. Dr. Flora ÇİTGEZ, mesleki çalışmalarına Özel Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nde devam etmektedir.

 

Etiketler
Hpv nedir
Op. Dr. Flora Çitgez
Op. Dr. Flora Çitgez
İstanbul - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube