Hemoroid tedavisinde longo ve thd yöntemi

Hemoroid tedavisinde longo ve thd yöntemi

Hemoroid hastalığı tedavisinde iki altın yöntemden bahsetmek istiyorum.Ameliyat sonrası Ağrı'nın hiç olmadığı,kanamanın olmadığı,dışkılamanın rahat olduğu ve ertesi gün işbaşı yapılabilecek 2 yöntemden bahsetmek istiyorum. Her iki yöntemde hemoroid dediğimiz makat bölgesindeki genişlemiş olan toplar damarlardaki kan akımını ortadan kaldıran ve makat anatomisinin korunduğu ve klasik yöntem ile kıyaslandığında neredeyse ameliyat sonrası problemlerin olmadığı iki yöntemdir. Hemoroid atar damarları bağlanmakta ve sarkmış olan hemoroid memeleri bağırsak içine çekilmekte ve bağlama olduğundan bir süre sonra tamamen sönmektedir.

Hemoroid hastalığında ameliyat genelde son seçenek olarak değerlendirilmesinin en büyük sebebi ameliyat sonrası hastanın karşılaştığı problemlerdir. Bu her iki ameliyatta ameliyat sonrası problemler yani ağrı, kanama ve uzun dönem rahatsızlık hissi neredeyse hiç olmamaktadır.

Aslında bu iki ameliyat bugün için klasik kitaplarda yer alan rutine binmiş iki ayrı uygulamadır.

 

 

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Doç. Dr. Gökmen Öztürk

Op. Dr. Gökmen Öztürk, 1971 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Tıp eğitimini 1988 ile 1994 yılları arasında Bursa'da Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Ardından 1994 yılında İstanbul'da Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Genel Cerrahi ihtisasına başladı ve 2000 yılında tamamlayarak uzman doktor unvanını aldı. Uzmanlığını almasını takiben 2000 ile 2006 yılları arasında Trabzon'da Fatih Devlet Hastanesi'nde genel cerrahi uzmanı olarak görev yapan Dr. Öztürk, 2006 yılında İstanbul'a dönerek Özel Nisa Hastanesi'nde hastalarına hizmet vermeye başladı. Çalışmalarını ve hasta kabullerini halen Özel Nisa Hastanesi'nde sürdürmektedir.  İyi derecede İngilizce bilmekte olan Dr. Öztürk, Ulusal Cerrahi Derneği ve Kolorektal Cerrahi Derneği üyesidir. Özel ilgi alanları arasında kitap okumak ve müzik dinlemek yer almaktadır. ...

Etiketler
Longo yöntemi
Doç. Dr. Gökmen Öztürk
Doç. Dr. Gökmen Öztürk
İstanbul - Genel Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube