Estetik burun ameliyatı hakkında

Estetik burun ameliyatı hakkında

Rinoplasti, burun yapısının yeniden şekillendirilmesi ameliyatıdır. Burun yapısı bir bütün olarak ele alınırken burun yüzle ahenk sağlanarak düzeltilir ve aynı zamanda nefes problemleri giderilir.

Burundaki şekil bozukluklarını 3 kısıma ayırabiliriz :

A- Burun ucu

- Etli burun ucu

- Düşük ve zayıf burun ucu

- Küçük burun ucu

B- Burun sırtı: kemik ve kıkırdak kemer

C- Solunum güçlüğü

- Septum (kıkırdak) eğriliği

- Konka (burun eti) büyümesi

Farklı cerrahi teknikler literatürde tanımlanmakla birlikte her hekimin tercihi tecrübeleri doğrultusundadır. Ister açık ister kapalı teknik olsun önemli olan elde edilecek sonuçtur.  

DOĞAL BURUN ESTETİĞİ

Bunu son dönemlerde sık duyar olduk. Kısaca özetlersek, yüz hatlarıyla uyumlu yüze yakışan, fonksiyonel açıdan işlevsel ve size özel yapılmış olan burun doğaldır.

Her burun kemik, kıkırdak ve deri yapısı olarak birbirinden farklıdır. Her yüz kendine has simetri ve asimetriler içerir. Bu yüzden yüzde yapılan her işlem ki en önemlisi burun ameliyatlarıdır, bu ahenge uyum sağlamalıdır. 

Bu makale 12 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Evren Helvacı

Op. Dr. Evren HELVACI, lisans öncesi öğrenimini İskenderun Makzume Anadolu Lisesi’nde bitirmesinin ardından 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tıp eğitimine başlamıştır. 2001 yılında eğitimini tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. Hemen ardından da üniversite yıllarında plastik cerrahi branşına olan ilgisi nedeniyle Ege Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda ihtisasına başlamıştır. Uzmanlık eğitimi boyunca doğumsal anomaliler, travma, mikro cerrahi ve estetik cerrahi konularında sayısız ameliyata girmiş ve uzmanlık tezini deri kanserlerinin bir tipi olan ve göreceli olarak diğer deri kanserlerine nazaran daha hızlı ve agresif seyreden ‘Malign Melanoma’ üzerinde klinik çalışma olarak yapmıştır. Yağın en az travmayla alınması ve uygulanmasını sağlayan ve farklı basınçlarda yağ alabilen ‘wat ...

Etiketler
Burunda şekil bozukluğu
Op. Dr. Evren Helvacı
Op. Dr. Evren Helvacı
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube