Cinsel işlev bozuklukları

Cinsel  işlev  bozuklukları

Cinsellik sağlıklı olduğumuz sürece yaşımız ne olursa olsun hayatımızın her döneminde yaşamamız gereken bir vücut işlevidir. Yemek yemek, nefes almak ne kadar doğal bir yaşam ihtiyacı ise cinsel işlevler de o kadar gereklidir. Ancak yapılan araştırmalar 40-70 yaş grubunda cinsel işlev bozukluklarının görülme sıklığının ülkemiz de dahil olmak üzere her 3 erkekten 2 si gibi çok yüksek bir oranda olduğunu göstermektedir. Bu konu konuşulması son derece zor bir durum olup aynı zamanda toplumda çok fazla yanlış bilginin de olduğu bir sağlık sorunudur.

Ereksiyon( sertleşme) sorunları sizin elinizde olan bir durum değildir…. Sertleşmenin psikolojik bir uyarı ile ortaya çıktığı doğrudur. Ancak sertleşmede yaşanan sorunlarının büyük bir çoğunluğunun aslında altta yatan bir damar, hormon veya sinir ileti sorununa veya penis dokularındaki bir yapısal hasara bağlı olarak ortaya çıktığı görülmektedir. Bu nedenle bireylerin veya partnerlerinin kendilerini suçlamamaları ve tedavi için doktora başvurmaları gerekir.

Yaş ilerledikçe ereksiyon kaybı doğal değildir… Sertleşme vücudumuzdaki damar ve sinir sağlığı ile direk orantılıdır. Eğer sağlıklı bir bünyeye sahip isek yaş ne olursa olsun erkeklerde ereksiyon işlevi devam eder. Hatta eğer bir sorun yaşıyorsanız bu birçok hayati tehlike yaratabilecek damar veya sinir hastalığı için ön gösterge olabilir.

Bitkisel veya doğal olduğu için Sağlık Bakanlığı kontrolü olmayan maddeler tedavide yer almamalıdır. Bunlardan cevap alınmadığında tedavi şansınız kalmadı manasına gelmez… Nasıl kalp koroner damarlarınızda bir tıkanıklığa bağlı kalp krizi geçirdiğinizde ve ya bir inme olayı yaşadığınızda bu doğal( bitkisel) ilaçlar işe yaramamakta ise ereksiyon sorunu yaşıyorsanız da bu maddelerin tedavide yeri bulunmamaktadır. Ciddi bir inceleme ve altta yatan nedenin ortaya konulmas ı işleminden sonra tedavi düzenlenmelidir.

Sebep ne olursa olsun günümüzde tıbbi olarak bireylerin normal cinsel hayatlarını sürdürmelerini sağlayacak tedaviler vardır… İlaç tedavileri, enjeksiyon tedavileri, ses dalgası tedavileri ve cerrahi seçenekler ile bireyleri normal cinsel hayatlarını nerede ise %100 geri verebiliyoruz. Burada en önemli nokta hastaların doktora ve doğru merkeze başvurma cesaretlerini göstermeleridir. Yanlız değilsiniz, sizin gibi birçok hasta var ve tıbbi olarak da tedavisi mümkün…

Bu makale 20 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu

Prof. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU, 1969 yılında İstanbul'da doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tıp eğitimini tamamlamış ve tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise yine aynı üniversitenin Üroloji Anabilim Dalı'nda yapmış ve Üroloji Uzmanı olmuştur. ABD Boston Üniversitesi'nde ise Nöro-üroloji (işeme bozuklukları) ve cinsel işlev bozuklukları konularında çalışmalar yapmıştır.

Şişli Florence Nightİngale Hastanesi'nde mesleki çalışmalarına devam etmekte olan Prof. Dr. Haluk KULAKSIZOĞLU, hem kadın hem erkeklerdeki idrar kaçırma ve yapamama rahatsızlıkları, iktidarsızlık ve kısırlık, Prostat hastalıkları gibi konularda ürolojinin son tekniklerini kullanmakta ve tedavi planlamalarını birçok farklı branştan hekimle birlikte yapmaktadır.  

Etiketler
Ereksiyon( sertleşme) sorunları
Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu
Prof. Dr. Haluk Kulaksızoğlu
İstanbul - Üroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube