Cilt bakımı!

Cilt bakımı!

Hem sağlık, hem estetik amaçlı olarak ilerleyen yaşla birlikte oluşan kırışıklık ve benzer problemlerin önlenmesi ya da azaltılması için cildinizin temizlik ve bakımı son derece önemlidir. Evde yapılan günlük temizliğin yanı sıra, klinikte düzenli cilt bakımı uygulanması cildin sağlık ve güzelliğine önemli katkılar sağlar. 

Cilt bizi dış dünyadan ayıran ve dış etkilerden koruyan dokudur. Aynı zamanda vücut ısısını ve su dengesini korur, çeşitli zararlı maddelerin ter yoluyla vücuttan atılımını gerçekleştirir. İçerdiği sinir uçlarıyla soğuk, sıcak, ağrı ve basınç duyularının hissedilmesini sağlar. Yapısında bulunan yağ bezleri cilt ve saçlı deriye nem ve yağ sağlayarak sağlıklı olmalarını kolaylaştırır.

Cilt Bakımının İçeriği

Buharla temizleme

Mekanik olarak peeling yapılması

Gözenek ve siyah nokta içindeki maddelerin vakumla emilmesi

Özel bir cihazla siyah noktaların temizlenmesi

Yüksek frekansla cildin mikroplardan arındırılması

İhtiyaca göre çeşitli etken maddelerin cilde yedirilerek yenilenmesi ve nemlendirilmesi

Cilt tipine uygun maskenin seçilerek uygulanması

Masaj yapılarak kan ve lenf dolaşımının hızlandırılması

Tüm bu işlemlerin steril ortamda, hijyenik olarak yapılması çok önemlidir. Bu uygulamanın süresi yaklaşık 1-1.5 saat kadardır. Yaklaşık olarak cilt yenilenme süresine paralel olarak 4-6 hafta aralarla yapılması önerilir.

Bu makale 15 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan

Uzm. Dr. Mukaddes Özcan, Nazilli’de dünyaya geldi. Tıp eğitimini Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlamasının ardından Balıkesir ve Bursa’da pratisyen hekim olarak çalışmalarını sürdürdü. Ardından Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde dermatoloji alanındaki ihtisasını tamamladı. İhtisası süresince mantar hastalıklarıyla ilgili önemli ölçüde deneyim kazandı ve tez konusu olarak da bu alanı seçti. Dr. Özcan, mecburi hizmetini Bilecik Devlet Hastanesi'nde tamamlamasının ardından Bursa’da Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü olarak görev yaptı. Bu görev kendisine frengi (sifiliz) ve cüzzam (lepra) hastalığı ile ilgili çalışma fırsatını verdi. Dr. Özcan, Bursa Devlet Hastanesi' nde dermatolog olarak çalışırken aynı zamanda kendi muayenehanesinde hasta kabul etmeye başladı. Dr. Özcan, kamudaki hizmetini tamamlamasının ardından çalışmalar ...

Etiketler
Cilt bakımı nedir
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Uzm. Dr. Mukaddes Özcan
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube