Burun estetiğinde piezo yöntemi

Burun estetiğinde piezo yöntemi

Günümüzün en yeni burun estetiği cerrahi operasyonlarından birisi olan piezo yöntemi, bu uygulamayı yaptırmayı düşünen birçok hastanın sorduğu sorular içerisinde yer alıyor. Piezo yöntemi; 1980’li senelerde İtalyan doktorlar tarafından geliştirilen bir işlem olmakla birlikte, kemik kırma ve şekillendirme yöntemleri arasında farklı bir yere sahiptir. Piezo yönteminin temelinde yer alan uygulama mantığı, kemiklerin 3 boyutlu ses titreşimleri ile kesilmesi veya şekillendirilmesi işidir. Böylelikle şişlik ve morluk gibi sonuçlar meydana gelmez. Tıp dünyasında bu uygulama beyin cerrahları, ortopedi cerrahisi, ve diş hekimleri tarafından kemikler üzerindeki işlemler için tercih edilmektedir. Burun estetiğinde piezo yöntemi, son dönemlerin en popüler estetik uygulamasıdır.

Burun estetiği ameliyatlarının en önemli noktası olarak kabul edilen burun kemiklerinin kesilmesi ve kırılması işlemleri, bugün osteotom adlı cihazlar ile yapılmaktadır. Bu cihazlarla gerçekleştirilen kemik kesilmesi uygulamasından sonra sıkça karşılaşılan sorun ise, göz çevresinde meydana gelen morluklar ve şişliklerdir. Piezo uygulamasında, hastaların estetik öncesinde telaş ettikleri göz çevresi morlukları neredeyse yok denecek durumdadır. Bununla birlikte Piezo sayesinde burun kemiklerinin daha kontrollü şekilde kesilebilmesi açısından istenmeyen kırık ve şekiller de meydana gelmez. Böylelikle kemiklere istenilen şekil daha kolay verilebilir. Piezo yönteminin avantajları, hastaların bu yeni uygulamayı daha çok tercih etmesinde büyük ölçüde etkendir.
 
Piezo yöntemi yapılışı ile, yalnızca kemik doku için uygun olmasından dolayı, uygulama esnasında şekillendirme ve kesme yalnızca kemik dokuda gerçekleşmekte, yumuşak doku üzerinde ve damarlarda bir sorun olmadığı için kanama en az seviyede görülmektedir. Morluk, ağrı ve şişlik gibi sorunlar en az seviyede görüldüğü için, hastalar da günlük yaşantısına çok daha kısa sürede dönmekte ve iyileşme sürecinde rahat etmektedir.

Bu makale 7 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz

Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, 1983 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise Ankara Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yapmış ve 2013 yılında Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı olmuştur. 2013-2015 yılları arasında mecburi hizmetini gerçekleştirdikten sonra hastalarına daha iyi hizmet verebilmek için devletteki görevinden istifa ederek özel sektörde görevine devam etmiş olan Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan OĞUZ, ihtisası boyunca özellikle estetik burun cerrahisi, horlama ve uyku apnesi tedavisi, çocuk kulak burun boğaz hastalıkları ve boyun cerrahisi konularında kendini geliştirme fırsatı bulmuştur. Ayrıca, uzmanlık eğitimi sonrasında Güneydoğu Anadolu bölgesindeki mecburi hizmeti esnasında ...

Etiketler
Burun estetiği
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Oğuz
İstanbul - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube