Botox ağrılı veya acı verici bir işlem midir?

Botox ağrılı veya acı verici bir işlem midir?

Botox, Clostridium Botilinum isimli bakterinin toksininin seyreltilerek zararsız hale getirilmiş, uygulandığı bölgedeki kaslarda gevşeme (geçici paralizi) yaparak etki gösteren bir toksindir. Yıllarca spastisite tedavilerinde kullanılmasının ardından estetik etkileri gözlemlenerek hayatımıza giren botox bulunduğumuz yüzyılın mucizelerinden olup artık hayatımızın vazgeçilmezleri arasına girmiştir.

Öğleyin vereceğiniz küçük bir molada güvenilir ellerde yaptıracağınız botox uygulaması ile aşırı çalışarak yüz bölgenizdeki çizgilerin derinleşmesine neden olan mimik kaslarınızın gücü zayıflatılarak bu çizgilerden kurtulmanız ve gençlik yıllarınıza dönmeniz mümkün. botox uygulamaları göz çevresi ve alın kaş arası kırışıklıklarında mükemmel sonuç vermesinin yanında aşırı terleme tedavisinde ve migren tedavisinde çok iyi sonuçlar vermektedir.

Botox uygulaması ağrısız bir işlem olup doğru noktalara uygulanması halinde herhangi bir komplikasyonu yoktur. Kırışıklıklardaki düzelme uygulama sonrası 4-7 günde ortaya çıkar ve ortalama 4-6 ay boyunca sürer.

Erken yaşlarda (25-30) uygulanmaya başlanan botoxun koruyucu etkisi ile yüz bölgesinde kırışıklıkların artması veya derinleşmeside engellenebilir.

Yine bu erken dönemlerde yüzün diriliğini yerine getirmek, ince kırışıklıklardan kurtulmak(kaz ayakları, kaş arası kırışıklıklar, dudak üzeri kırışıklıkları, alın ve boyun çizgileri) ve hacim kayıplarını yerine koymak için, lokal anestezi ile rahatlıkla uygulanabilen dolgu işlemleri, yağ (kök hücre) enjeksiyonları, cilt bakımları ve askı işlemleri ağrısız bir işlem olan botox uygulamalarına kombine edilerek daha iyi ve etkin sonuçlar elde etmemize yardımcı olacaktır.

Yüz bölgesinde ki yaşlanmanın etkilerinin kendini belirgin olarak gösterdiği ilerleyen dönemlerde botox ve dolgu işlemlerinin yetersiz kaldığı durumlarda ilerleyen yaş ile cildin elastikiyetinin kaybolması cilt altı destek dokularında gevşeme olması sonucu orta yüz bölgesinde sarkma, çene hattında silikleşme, gıdı bölgesinde belirginleşme ve göz çevresi kırışıklıklarında artma göz altı torbalarında belirginleşmeye rastlamaktayız.

Botoks ile tedaviye başlamadan önce hamilelik veya emzirme döneminde bu tedavinin uygulanmadığını unutmayarak lütfen böyle bir durum varsa doktorunuzu bilgilendiriniz..

Botoks sonrası nelere dikkat etmeliyim:

Botoks uygulaması sonrası ilk 6 saat uyur pozisyonda yatmayınız ve ilk 24 saat yüzünüzü ovalamayınız.

İşlemden sonra yüzünüzde hafif kızarıklıklar oluşabilir endişe etmeyin ilk 1 saatte yok olacaktır.

Yüzünüzü yıkamakta hiçbir sakınca yoktur. İşlemden 1 saat sonra yüzü ovalamadan makyaj yapılabilir.

İlk 24 saat miminklerinizi aşırı kullanmayınız ve yüzünüzü ovalamayın bu botoksun istenmeyen yerlere dağılmasına sebep olabilir.

Botoks sonrası 1. hafta  kontrol muayenesi  önermekteyim ancak sonucun istenilen düzeyde olduğunu düşünerek dilerseniz sadece kliniğimizi arayıp bilgi verebilirsiniz.

Botoks etkisi geçici bir tedavidir ancak yarattığı mucizevi etki gerçekten mükemmeldir, bu etkinin süresinin uzaması ve yüzünüzü kırışıklıklardan korumak için 6 ayda bir kez kontrol ve uygulama yaptırmanızda fayda vardır.

Bu makale 18 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Hüseyin Kandulu

Op. Dr. Hüseyin KANDULU, K.K.T.C’nin Lefkoşa kentinde 1979 yılında doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Kıbrıs’ta tamamladıktan sonra tıp eğitimi için Türkiye’ye gelmiştir. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı lisans eğitimini 2003 yılında tamamlayarak tıp doktoru olmuştur. Daha sonra yine aynı üniversitede, tıp eğitimi sürecinde yoğun ilgi duyduğu Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi alanında ihtisas eğitimine başlamıştır. 2010 yılında mikrocerrahi alanındaki “Minimal Sütür Tekniği ile Mikrovasküler Anastomoz Uygulamalarında Kitosan’ın Etkisi” isimli tezini sunarak Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlığını almıştır. İhtisas eğitimi boyunca birçok rekonstrüktif ameliyatın yanı sıra burun, meme ve vücut estetikleri ile özel olarak ilgilenmiş ve çok sayıda ameliyat gerçekleştirmiştir. İhtisas eği ...

Etiketler
Botox ne için kullanılır
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
Op. Dr. Hüseyin Kandulu
İstanbul - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube