Botoks yaptıracakların bilmesi gereken 8 madde

Botoks yaptıracakların bilmesi gereken 8 madde

1. Botoks sizin için uygun bir çözüm müdür? Mimik harekelerine bağlı kırışıklıları olan veya yeni oluşmaya başlayan kadın veya erkek iseniz botoks size uygun bir çözüm sunmaktadır. Mimik hareketlerine bağlı oluşarak sizi en az 10 yıl daha yaşlı gösteren kırışıklıklar en sık göz kenarları, alın ve kaş ortasında oluşmaktadır. Elbette botoksun yapılamayacağı birkaç durum vardır, ilerideki sorularda bunun yanıtlarını bulabilirsiniz

2. İyi Bir Doktor Seçin ve Doktorunuza Karşı Samimi Olun Botoks temelde mimik kasları içine yapılan bir enjeksiyon işlemidir. Bundan dolayı işlem yüz mimik kaslarını ve yüz anatomisini iyi bilen bir dermatolog veya plastik cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Bireysel olarak mimik kaslarındaki farklılıklar ve maksimum verim açısından ideal sonuç için tecrübe önemlidir. Botoks işlemi hakkından doktorunuza aklınızdaki tüm sorunları tatmin olan kadar yöneltin ve bekletiniz hakkında karşılıklı fikir alış verişinde bulunmanız çok iyi olacaktır.

3. Kullanılan Malzemeyi Araştırın Sağlık Bakanlığı ülkemizde kullanılmak üzere iki botoks ilacına ruhsat verip, ithalini onaylamıştır. Bunlar ürüne ismini veren ‘’Botox’’ ve ‘’Dysport’’ ilaçlarıdır. Bundan dolayı botoks işleminin maliyeti güvenilir merkezler arasında çok farklı olmamaktadır. Eğer ucuz bir botoks fiyatı ile karşılaşırsanız ilacın Çin kökenli olup olmamasına karşı dikkatli olmanız gerekir.

4. Daha Fazla Botoks Daha İyi Değildir. Maske Gibi Yüzünüz Olmasın. Botoks size uygun dozajda yapıldığı zaman yüzde donuk ve mimiksiz bir ifade oluşmaz. Fakat doz ayarlaması size uygun olarak yapılmadığı zaman ve özellikle dikey yüz hattına gereğinden fazla dozda botoks uygularsa yüzünüzde donuk ifade oluşabilir.

5. Botoks Uygulamalarından Vazgeçerseniz Kırışıklıklarınız Daha Kötü Olarak Dönmez Bu yanlış bir kanıdır. Botoks uygulamaları bırakıldığında zaman yalnızca eski durumunuza dönersiniz. Bu düşüncenin olmasının nedeni, yüzünüzün daha genç haline alıştığınız için botoksun etkisi ortadan kalkınca eskisinden daha kötü göründüğü izlenimine kapılabilmenizdir. Üstelik botoks kullanımının düzenli olması kırışıklıkların oluşumunu yavaşlatmaktadır.

6. Botoks Herkes İçin Uygun Değildir Botoks oldukça güvenli bir uygulamadır. Yalnızca çok nadir durumlarda yapılmasından çekinilir. Bunlar ise hamileler, süt emziren anneler ve nörolojik rahatsızlığı olanlardır.

7. Botoksu Güzellik Dışında Farklı Amaçlarla Kullanabilirsiniz Botoksun gittikçe yaygınlaşan kullanım alanlarından birisi de terleme tedavisidir. Koltukaltı bölgesine yapılan botoks enjeksiyonları sonucu 6 ay süresince terleme durmaktadır. Bunlar dışında migren ve bazı kronik ağrılar da kullanım alanına girmektedir.

8. Botoks Bütçenizi Zorlamaz İstediğiniz gibi bir sonuç alabileceğiniz botoks enjeksiyonu ücretleri 400-600 TL arasında olmakta ve tedavinin etki süresi 4 ila 6 ay boyunca sürmektedir. Piyasada satılan çok güvenilir markaların kremleri ile fiyat ve etkinlik açısından kıyaslandığında, botoks çok hesaplı bir uygulama olmaktadır. Aylık ayıracağınız 100 TL civarındaki bir bütçe ile yılların üzerinizdeki yıpratıcı etkisini önemli ölçüde azaltabilirsiniz.
 

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Meltem Şentürk

Uzm. Dr. Meltem Şentürk, tıp eğitimini 1994 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamladı. Dermatoloji üzerine ihtisasını ise 2000 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi'nde tamamlayarak uzman doktor unvanını aldı. İhtisası süresince 1998 yılında, Belçika Vrije Üniversite'sinde İleri Dermatolojik Uygulamalar, Dermato-Kozmetoloji, Dermatolojide Lazer Uygulamaları konularında eğitim gördü. Dr. Şentürk, Brüksel'de, temel ve ileri düzey ""Dermato-Cosmetic Sciences"" (Dermato-Kozmetik Bilimler) kurslarına katıldı ve 1999 yılında yapılan sınavlarda başarılı olup, bu konuda Avrupa'da geçerli olan ""Certificate Dermato-Cosmetic Sciences"" sertifikasını almaya hak kazandı. Dr. Şentürk,  2000 ile 2009 yılları arasında Antalya Devlet Hastanesi'nde görev aldı ancak yaşadığı yoğunluk sebebiyle kamudaki görevinden ayrıldı ve çalışmaları ...

Etiketler
Botoks yan etkileri
Uzm. Dr. Meltem Şentürk
Uzm. Dr. Meltem Şentürk
Antalya - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube