Biyo-diz

Biyo-diz

Giderek artan ve yaşlanan nüfus ile birlikte diz hastalıklarında sayıca ve hasar miktarlarında artışlar gözlenmektedir. Günümüzde spora ve harekete olan talebin artışı ile birlikte hastalar tarafından protez ve metal kaplamalara karşı mesafeli bir duruş izlenmektedir.

Bu konumdaki seçilmiş hastalara biyolojik tedavi alternatifleri kombine edilerek yapılan onarımları Biyo-Dİz başlığı altında değerlendirebiliriz.

Bu tedavi modeli yurtdışındaki araştırma merkezlerinde geliştirilmiş olup alternatif olarak sunulmuş ve başarılı yanları ile bilimsel çevrelerde tartışma konusu haline gelmiştir.

Hasarlanan kıkırdak kesimlerinin sun kıkırdak kaplamalar ile onarılması ağır hasar görmüş menisküslerin yapay menisküs ile değiştirilmesi esasına dayanır. İyileşme süresinin protezlere göre daha uzun olmasına rağmen spor ve duyu gibi avantajları nedeniyle genç aktif hastalarda tercih edilebilinmektedir.

Konan yapay doku parçaları içlerine hücresel tedavilerde kullanılan kökhücre yuvalanmasına izin veren eriyebilir ve doğal biyo-uyumlu materyallerdir.

Bu makale 13 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Alper Gökçe

Prof Dr. Alper Gökçe lisans öncesi eğitimini tamamladıktan sonra, 1992 yılında İstanbul Tıp Fakültesi Tıp Fakültesinden mezun olup, 1997 yılında da Cerrahpaşa Tıp fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji AD İstanbul Üniversitesi'nden uzmanlığını almıştır. 2006 yılında Board Sertifikasyonu Türk Ortopedi ve Travmatoloji Yeterlilik sınavını (TOTEK) başarıyla tamamlamıştır.   1992-1997 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Ortopedi ve Travmatoloji AD. asistanlığını devam ettirirken eş zamanlı olarak 1994-1996 yıllarına El Cerrahisi Eğitimi İstanbul El ve Mikrocerrahi Merkezi tamamlamıştır. 1997-1999 Siirt'te 30 yataklı Seyyar Cerrahi Asker Hastanesi'nde, 1999-2003 sorumlu uzman olarak Medikal Park Hastanesi'nde ve 2003-2005 Ortopedi ve Travmatoloji Sorumlu Uzman olarak Özel Hayat Hastanesin'de göre yapmıştır.  ...

Etiketler
Ortopedik rahatsızlıklarda yeni tedaviler
Prof. Dr. Alper Gökçe
Prof. Dr. Alper Gökçe
İstanbul - Ortopedi ve Travmatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube