Ameliyatsız cilt güzelleştirmek için

Ameliyatsız cilt güzelleştirmek için

Dolgu enjeksiyonları, cilt güzelleştirme için en çok tercih edilen medikal estetik girişimlerden biridir. Her bölge için farklı çözümler sunan bu maddeler yaşlanmanın en belirgin olduğu yüz bölgesinde sıklıkla kullanılır.

Kırışıklıklar, derideki yaşlanma, yüz konturlarındaki bozukluklar dolguyla giderilebilir. Cilt altına verilen dolgu maddesi, cildin alt katmanlarına destek vererek kırışıklığın ya da çöküklüğün olduğu bölgede bir hacim oluşturarak yumuşak geçişler sağlar.

Genellikle, yüz dolgu işlemi yaptıran kişiler çevrelerindekilerin herhangi bir işlem yaptırdıklarını anlamadıklarını, sadece onları çok dinçlenmiş ve gençleşmiş gördüklerini söylediklerini anlatırlar.

Dolgu ile;

Burun-ağız kenarı olukları düzeltilir

İnce dudaklar belirginleştirilir

Burun bölgesi asimetrileri düzeltilir

Elmacık kemiği bölgesi belirginleştirlir

Yanak ve çene kenarları hacimlendirlir

Alın bölgesi ve şakaklaradaki çökmeler düzeltilir

Derin yara izleri hafifletilir

Yaşla beraber artan bu problemler uygulanacak dolgu işlemi ile kısa sürede, muayenehane ortamında ameliyatsız olarak düzeltilebilir.

Yüz dolgu işleminin uygulanması da oldukça basit ve zahmetsiz olmasına rağmen çok büyük bir özen ve dikkat gösterilmesi gerekmektedir.

Bunun için önce uzman hekim, yüzünüzü inceleyerek, doldurulması gereken alanları belirler ve sonrasında bu bölgeler çok ince iğnelerle kontrollü olarak doldurulur. İşlemin ardından birkaç gün hafif bir şişlik ve kızarıklık olsa da, bu çok kısa sürede düzelir. İşlem tekrarlandıkça, dolgunluğun kalıcılığı da artar.

Bu makale 14 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar

Op.Dr. Niyazi Şimdivar, 1981 yılında Adana'da doğmuştur.Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukuova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak 2006 yılında Tıp Doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde tamamlayarak 2013 yılında Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı olmuştur.

Mesleki çalışmalarına özel muayenehanesi'nde  devam etmektedir.

Etiketler
Ameliyatsız güzellik
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Op. Dr. Niyazi Şimdivar
Adana - Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi
Facebook Twitter Instagram Youtube