Alman ekol'ünde 7 dakikada acil sezeryan!!

Alman ekol'ünde 7 dakikada acil sezeryan!!

Bebek ve anne ölüm oranının azaltılmasında önemli yer tutan acil sezeryan uygulamaları ve acil sezeryan tanısının konması ile 7 dk içinde bebeğin sezeryanla doğumunun hedeflendiği bir uygulamadır.

Tanı konulduktan sonra verilen alarm uyarısı ile ilk 4 dakika içerisinde anestesi, çocuk doktoru, ameliyat hemşiresi doğum hane içerisinde bulunan ameliyat haneye gelmiş ve hazırlıklarını yapmış hasta ameliyat haneye girmiş ve uyutulmuş olmalıdır. Bu süre içerisinde bizim hazırlıklarımızı yapmamız ve bu 4 dakikadan sonraki 3 dakika içinde hatayı dezenfekte etmemiz, steril bir şekilde hastayı ameliyat örtüleri ile örtmemiz sezeryan kesisini uygulayıp bebeği çıkartıp göbek kordonunu bağlamış olmamız gerekir.

Hem doktorlar hem de hasta açısından oldukça stresli olan bu yöntemdeki disiplinli çalışma sayesinde hem bebeğin oksijensiz kalıp kalıcı hasarların önüne geçilmesi hem de annenin hayati tehlikelerinin önüne geçilmesi sağlanmıştır.

Bu makale 8 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Dr. Yahya Öteleş

Op. Dr. Yahya ÖTELEŞ, 1975 yılında Almanya'da doğmuştur. Lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 2001 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasına ise, Bonn Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği Şefi Prof. Dr. Akgün Yıldız'ın daveti üzerine Almanya'da çalışmalarına başlamış Perinatoloji - Ayrıntılı fetal Ultrasonografi, Jinekolojik Laparoskopi ( kapalı jinekolojik ameliyat) Jinekolojik Onkoloji, Ürojinekoloji merkezlerinde tamamlamıştır. 2014-2015 yılları arasında Göttingen Üniversitesinde Prof. Dr.Günter Emons ile beraber Perinatoloji(riskli Gebelik) ve ayrıntılı Fetal Ultrason Kliniğinde yan dal calışmalarında bulundu. 2015-2016( yaklasık 2 yıl boyunca) Bochum Üniversitesine bağlı Eğitim-Araştırma Hastanesi ...

Etiketler
Sezeryan doğum
Dr. Yahya Öteleş
Dr. Yahya Öteleş
Adana - Kadın Hastalıkları ve Doğum
Facebook Twitter Instagram Youtube