Adenoidektomi (geniz eti ameliyatı) ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Adenoidektomi (geniz eti ameliyatı) ameliyat sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Geniz eti ameliyatı sonrası hastalar genellikle aynı gün taburcu edilir.

Geniz eti ameliyatı sonrası ameliyatın olduğu gün sıvı ve sulu içerikli bir beslenme yapılması önerilmektedir. Sıcak gıdalar alınması önerilmez. Ameliyatın ertesi günü normal beslenme düzenine geçilebilir.

Ameliyattan sonra ameliyat günü genellikle yatak istirahatı önerilir. Ameliyat sonrası birkaç gün istirahat edilmesi çoğunlukla yeterlidir. Birkaç gün içinde normal yaşama dönülebilir.

Ameliyat sonrası iki hafta süreyle çok sert burun temizlemeden sakınılmalıdır.

Geniz eti ameliyatı olan çocukların iki hafta süresince beden eğitimi derslerine girmeleri ve ağır efor harcamaları sakıncalıdır.

Taburcu olduktan sonra istendiği zaman banyo ve duş yapılabilir. Ancak ılık su tercih edilmeli, sıcak su kullanılmamalıdır. Bir süre sauna ve hamamdan uzak durulmalıdır.

Geniz eti ameliyatı sonrası diş fırçalamada sakınca yoktur.

Geniz eti ameliyatı sonrası kanama son derece nadirdir. Taburcu olduktan sonra ağızdan ya da burundan taze kan gelmesi veya kanlı kusma durumunda vakit kaybetmeden ameliyatı yapan doktorla bağlantıya geçilmeli ya da hastaneye başvurulmalıdır.

Sadece geniz eti ameliyatı yapılmışsa genellikle ameliyat sonrası dönemde şiddetli ağrı olmaz. Şiddetli ağrı durumunda doktorunuzla görüşünüz.

Ameliyat sonrası kötü kokulu, yoğun ve iltihabı burun ya da geniz akıntısı olması beklenmez. Bu durumda lütfen en kısa sürede doktorunuzla görüşün ya da hastaneye başvurun.

Lütfen ameliyat sonrası dikkat edilmesi gereken genel konular başlığı altındaki bilgileri de okuyunuz ve uygulayınız.

Doktorunuzun önerileri burada yazılan bilgilerin üstünde yer alır. Öncelikli olarak doktorunuzla yüz yüze yaptığınız görüşmedeki önerileri uygulayınız.

Bu makale 11 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat

Prof. Dr. Kaan BERİAT, 1972 yılında Ankara’da doğmuştur. Lisans öncesi eğitimini Ankara ‘da tamamlamıştır. 1990 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde başlamış olduğu tıp eğitimini 1997 yılında tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. 1998 yılında Ankara Numune Hastanesi Kulak Burun Boğaz Kliniği’nde ihtisas eğitimine başlamıştır. 2002 yılında Kulak Burun Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi ihtisas eğitimini tamamlayarak KBB - BBC uzmanı unvanı almıştır.  2004 - 2007 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB - BBC, Odyoloji Bilim Dalı’ndaki eğitimini tamamlayarak Odyolog İşitme ve Konuşma Bozuklukları Uzmanı olmuştur. 2007 yılından günümüze Ufuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz ve Baş, Boyun Cerrahisi kliniğinde öğretim üyesi olarak hasta kabulü yapmış, mesleki çalışmalarına ise, Ankara'da bulunan özel mua ...

Etiketler
Geniz eti ameliyatı
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Prof. Dr. Güçlü Kaan Beriat
Ankara - Kulak Burun Boğaz hastalıkları - KBB
Facebook Twitter Instagram Youtube