kt
Soru Sahibi
13 Eylül 2018 17:32

meme kanseri riski

Hocam iyi günler.. Göğsümde ele gelen şişlik var. Ve şişliğe dokunynca ısı artışı var. Meme USG cektirdim doktorum enfeksiyon dedim 3 ay sonra tekrar çektirdik bu seferki sonuç; sol meme saat 2 63 hizasında perifere yakın yerde ( ele gelen sertlik) yaklaşık 30*13 mm boyutlu oldukça düzensiz konturlu cilde dik yerleşimli BI RADS5 solid lezyon izlenmistir patoloji önerilir. Sol meme çoğu dış kadranlarda yerlesimli en büyüğü saat 2 hizasında komplike görünümlü 16*6 mm boyutunda olmak üzere multiple (10adetten az) kistik lezyon izlenmistir. Sağ meme dış kadranda saat 8 hizasında 16*7 mm boyutunda bazıları komplike olmak üzere septasyonlar izlenmiştir. Sol aksillada relaktif lenf bezleri yanı sıra en büyükleri 18*13 mm boyutlu 3-4 ader aktif lezyonlu lenf bezleri mevcuttur. Bu sonuca göre kanser var mı? Ayrıca bu sonuca göre biyopsi yapildi

0
4 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (4)
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Merhaba, Bu rapora göre mutlaka biyopsi önerilir. Tercihimiz öncelikle tru-cut (kalın iğne) biyopsisi yapılmasıdır. Ayrıca kanser kuşkusu yüksek olduğunda yaştan bağımsız mamografi çekilmesi de gerekir; bu lezyon dışında ilgilenilmesi gereken başka bir lezyon olup olmadığını görmek için. Bu aşamadan sonra biyopsi sonucuna göre karar vermek gerekir. Biyopsi sonucuna göre meme kanseri tanısı konursa, öncelikle PET-BT ile vücut taraması yapılmasını öneririm. Geçmiş olsun.

13 Eylül 2018 18:28
kt
Soru Sahibi

Çok teşekkür ederim hocam. Peki bu ultrasona göre kanser riski yüksek midir?

14 Eylül 2018 21:45
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Gerçek BIRADS5 lezyonlar için evet yüksektir.

15 Eylül 2018 12:04
kt
Soru Sahibi

Hocam biyopsi sonucumuz çıktı tümör hücrelerinde ER (-), PR (-), Ecadherin (+), Panck (+) dir. SMA ve P63 ile miyoepitelyal tabaka kaybı izlenmiştir. Kİ66 %5 %6 pozitiftir. CerbB2 1+ dir. (++) Cerb2 2 kez çalışılmıs olup dokuda tümoral alanda yer yer ezilme artefaktı izlendiğinden ana spesmende tekrarı önerilir. Patolojik tanı: İnvaziv karsinom Makroskopik: Her biri 1.5 cm uzunluğunda 3 ader doku parçası. Kanser dediler ama sizce de öyle mi? Ve ilerlemiş midir hocam? Geç kalmıs olabilir.miyiz? Ne önerirsiniz?

25 Eylül 2018 11:33
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Bu rapor meme kanseri olduğunu söylüyor ama tip olarak agresif bir alt tip değil gibi. Daha önce de yazdığım gibi PET-BT ile vücut taraması yapıldıktan sonra hastalığın yaygın olup olmadığı kesin olarak anlaşılabilir..

25 Eylül 2018 13:17
kt
Soru Sahibi

Pet sonucu; Sol memede üst ve dış kadranda yer kaplayan hipermetabolik yumuşak doku da sitesi Solda alt dış kadran düzeyinde pektoralis majör kadında hipermetabolik tümoral kalınlaşma Sol intraflavikuler alanda sol aksillada solda interpektoral ve retropektoral lokalizasyonu arda mediastende her iki hiper bölgede ve solda üstüme lob bronşu komşuluğunda hipermetabolik metastatik lenf aden öpüştüler İskelet sisteminde yukarıda tanımlanan lokalizasyonlarda hipermetabolik metastatik litik lezyonlar

3 Ekim 2018 15:02
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

TUGBA HANIM PET-BT SONUCUNA GORE MEME VE KOLTUK ALTI DIŞINDA DA TÜMÖR METASTAZINI DÜŞÜNDÜREN LENF NODLARI VE KEMIK METASTAZLARI MEVCUT. BU DURUMDA ÖNCELİKLE TEDAVİYE KEMOTERAPI ILE BAŞLAMAK DAHA DOĞRU OLACAKTIR. AMELIYAT DURUMA GORE DAHA SONRAKİ BİR ASAMADA YENİDEN DEĞERLENDİRİLİR. BENİM SİZE ÖNERİM FAZLA VAKİT KAYBETMEDEN MEDİKAL ONKOLOGLAR İLE GÖRÜŞÜP, İLAÇ TEDAVİNİZİN SÜRATLE BAŞLAMASI YÖNÜNDE OLUR.

3 Ekim 2018 16:38
Prof. Dr. Serdar Özbaş
Prof. Dr. Serdar Özbaş Genel Cerrahi , Meme Cerrahisi

Yazar toplam 46 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Meme kanseri Prof. Dr. Serdar Özbaş
meme kitlesi Prof. Dr. Serdar Özbaş
Apandisit bulgularının kaybolmasi Prof. Dr. Serdar Özbaş
memede lenf nodu Prof. Dr. Serdar Özbaş
meme kanseri riski Prof. Dr. Serdar Özbaş
Meme Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Doç. Dr. Pelin Basım
Doç. Dr. Pelin Basım Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Enver İhtiyar
Prof. Dr. Enver İhtiyar Meme Cerrahisi
Op. Dr. Suat Tayan
Op. Dr. Suat Tayan Meme Cerrahisi
Prof. Dr. Mehmet Eser
Prof. Dr. Mehmet Eser Meme Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube