Lazer ile dövme silme uygulaması

Lazer ile dövme silme uygulaması

Dövmelerden değişik nedenlerle kurtulmaya çalışıyor olabiliriz. Günümüzde lazer ile dövme silme bu nedenle uygulanan en iyi seçenektir. Her dövme yüzde yüz silüeti bile belli olamayacak şekilde silinemeyebilir. Belirli aralıklarla seanslar şeklinde işlem yapılır. 
Ortalama yüzde doksan civarında başarılı silme işlemi için kaç seans gerekeceği önceden net bilinemeyebilir,çünkü dövmenin rengi, boya miktarı, vücudun neresinde olduğu, kişinin boyayı temizleme işleminde görevli kendi hücrelerinin ne kadar başarılı çalışabildiği, dövme yapan kişinin profesyonelliği, kullanılan boyanın türü gibi pekçok tahmin edilen veya edilemeyen parametre sonucu etkiler. 
Lazer ışığı ile parçalanan dövme pigmentlerinin vücudun doğal koruma ve temizleme mekanizması ile dışarı atılması gerektiğinin bilinmesi önemlidir.
Tabiki işlemde kullanılacak lazer cihazının gücü ve kullanıcının tecrübesi de sonuçları etkilemektedir. Bu nedenle sonrasında iz kalacak uygulamalar yaşamamak adına doğru cihaz ve tecrübeli uygulayıcı ile yola çıkmanız uygun olacaktır.

Bu makale 25 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Seher Tutkun

Uzm. Dr. Seher Tutkun,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru Unvanı almıştır.İhtisasısını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde tamamlayarak Uzman Doktor Unvanı almıştır.

Kliniğinde ‘’ Kendinizin ve yaşınızın en iyi versiyonu olabilirsiniz’’ yaklaşımı ile lazer epilasyon, cilt bakımı, ameliyatsız estetik işlemler yanında saç, deri ve tırnak sorunları ve hastalıklarının tanısı-tedavisi konusunda, keyifle çalışmakta.

Mesleki çalışmalarına ise özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

 

 

 

Etiketler
Dövme silme
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube