Tırnak batması ve tedavi

Tırnak batması ve tedavi

Oldukça fazla kişinin hayatını zorlaştıran bir problemdir. Ayak yapısına uygun olmayan ayakkabılar, gebelik, çocuklarda hızlı büyüme döneminde tırnağın parmağa göre daha hızlı gelişmesi, tırnak altında oluşan yapılar, ayakların aşırı terlemesi ya da mikrobesin alımındaki yetersizlik sonucu tırnakların incelip yumuşaması, hatalı manikür-pedikür uygulamarı  gibi pekçok nedenle karşımıza çıkabilir.
Hafif durumlarda batan tırnak kısmına ilaçlı pamuk uygulaması, tırnak kalın ise medikal ayak bakımı ile inceltilmesi, kalın tırnaklarda mantar olasılığının değerlendirilip incelenmesiyle tanıyı kesinleştirip tedavisi, uygun ayakkabı seçimi, terleme azaltıcı yöntemler ve beslenme takviyeleri ve medikal tedavi ile sonuç alınabilir.

En büyük sıkıntı tekrarlayan şekilde uzun yıllardır devam eden kronik durumlarda ise yukarıda saydığım tedavilerin yetersiz kalmasıdır. Cerrahi seçeneğimizin devreye girdiği bu şiddeti durumlarda; tırnağın batan kısmının tırnak yatağındaki tırnak üreten kök hücreler ile beraber çıkarılması şeklindedir. Aynı bölgeden tekrar tırnak uzamaması için fenol denilen bir madde ile kök kısmı tahrip edilir. İşlem lokal anestezi ile uygulanır(fenolizayon tekniği ile tırnak batması tedavisi).

Bu makale 25 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Seher Tutkun

Uzm. Dr. Seher Tutkun,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru Unvanı almıştır.İhtisasısını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde tamamlayarak Uzman Doktor Unvanı almıştır.

Kliniğinde ‘’ Kendinizin ve yaşınızın en iyi versiyonu olabilirsiniz’’ yaklaşımı ile lazer epilasyon, cilt bakımı, ameliyatsız estetik işlemler yanında saç, deri ve tırnak sorunları ve hastalıklarının tanısı-tedavisi konusunda, keyifle çalışmakta.

Mesleki çalışmalarına ise özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

 

 

 

Etiketler
Tırnak batması tedavisi
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube