Lazer ile siğil tedavisi

Lazer ile siğil tedavisi

Siğiller, HPV denilen virüsün deride yaptığı enfeksiyon sonucu oluşan kabarıklıklardır. Vücudun herhangi bir yerinde ve herhangi bir yaşta görülebilir.
Tedavisinde kriyoterapi(dondurucu), elektrokoter(yakıcı), ilaç tedavileri kullanılmakla beraber son yıllarda özel bir tür lazerin tedavideki etkinliği saygı duyulacak fark yaratmaktadır. Diğer tedavilerden üstün olduğu noktaları bana göre sonrasında ciddi yara olmaması, özel bir bakım gerektirmemesi, daha az sayıda seanslar gerektirmesi şeklinde özetleyebilirim. Özellikle klasik tedaviler uygulanmış ve sonuç almakta zorlanılmış kişilerde iyi bir seçenektir. Lazer ışığı siğil zeminindeki damarları ısıtarak tahrip eder ve beslenmesini bozar. Günler içinde yavaş yavaş siğilde küçülmeyi gözlemleriz. Bu şekilde tek seans ya da birkaç seans şeklinde gerekebilir.

Bu makale 25 Ekim 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Seher Tutkun

Uzm. Dr. Seher Tutkun,lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Hacettepe İngilizce Tıp Fakültesinde başladığı tıp eğitimini başarıyla tamamlayarak Tıp Doktoru Unvanı almıştır.İhtisasısını ise,Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Dermatoloji Kliniğinde tamamlayarak Uzman Doktor Unvanı almıştır.

Kliniğinde ‘’ Kendinizin ve yaşınızın en iyi versiyonu olabilirsiniz’’ yaklaşımı ile lazer epilasyon, cilt bakımı, ameliyatsız estetik işlemler yanında saç, deri ve tırnak sorunları ve hastalıklarının tanısı-tedavisi konusunda, keyifle çalışmakta.

Mesleki çalışmalarına ise özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

 

 

 

 

Etiketler
Siğil tedavisi
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Uzm. Dr. Seher Tutkun
Bursa - Dermatoloji
Facebook Twitter Instagram Youtube