BS
Soru Sahibi
31 Mart 2017 17:44

HARP OKULU SAĞLIK RAPORU

HOCAM YAŞIM 20 Deniz harp okulu icin saglik raporunda ortopedi muayenesinde belli hareketler yapıldı sonrasinda doktor röntgene bakıp 's1 posterior füzyon defekti ' yazdi.Kulüp ve okul düzeyinde yüzme,voleybol ve futbol sporlarini kücüklugumden beri lisansli olarak yapıyorum.Dış görünüş ve vucut şeklim yapili ve tamamen düzgün, herhangi bir ağrı sızı veya herhangi bir sorunum kesinlikle yok.Fakat yonetmelige göre 'A63F3' maddesi yazildi, sonra tani kisminda '  Q76.4 Vertebranin diger konjenital malformasyonları,skolyoz ile birlikte olmayan (S1 POSTERİOR FÜZYON DEFEKTİ )  ' yaziyordu. Yönetmelikte maddenin ne oldugu ve hangi durumlarda SAGLAM kabul edildiği bölümü olan ACIKLAMALAR ile birlikte şu şekilde ; MADDE63_3.  Hareket,  his  ve  stabilite  bozukluğu  yapmayan,  paravertebral  kas  spazmı  göstermeyen, uzun  süre  ayakta  durma  ve  yürüyüşte  bel  ve  bacak  ağrısı  meydana  getirmeyen  spina  bifida occulta,  hiatus  sakralis,  birinci  derecede  spondilolistesiz  (Bu  Listenin  67  nci  maddesinde  yer  alan şekil-1’de  gösterilmiştir.),  iyileşmiş  soliter  ve  multipl  vertebra  kırıkları,  tek  ve  çift  taraflı sakralizasyon,  lumbalizasyon,  tropizm. * AÇIKLAMA-1:  Hiçbir  klinik  belirti  vermeyen  sadece  radyolojik  olarak  saptanan  tek seviyedeki  spina  bifida  occulta  Hava  Harp  Okulu  ile  hava  lisesine  alınacak  öğrenciler  hariç  sağlam kabul  edilir.  * AÇIKLAMA-2:  Tek  ve  çift  taraflı  sakralizasyon,  tek  vertebrada  lumbalizasyon  sadece Gülhane  Askeri  Tıp  Fakültesi  veya  Türk  Silahlı  Kuvvetleri  adına  eğitim  görülen  diğer  fakültelere alınacak  askeri  öğrenci  adaylarında sağlam  kabul  edilir. -HOCAM BENİM SORUM BURADA 63.MADDE ÖĞRENCİLIGE ENGEL DURUMLAR VE SONRAKİ ACIKLAMALAR ise ASKERİ ÖĞRENCİLIGE ENGEL DEĞİLDİR YANI SAGLAM KABUL EDILEN DURUMLAR VE BENIM ICIN VERILEN TANI ACIKLAMALARDAKI SAGLAM DURUMLARA UYUYOR MU , ACABA BU ACIKLAMAYA GORE SAGLAM KABUL EDİLMELİMİYİM ?

0
3 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (3)
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Askeri harp okulu ve askeri liseler için bu durum maalesef sağlam kabul edilmiyor.

1 Nisan 2017 19:32
BS
Soru Sahibi

Hocam açıklamalardaki saglam denen yerlere uymuyor mu çünkü sizden hemen önce bir doktor bu aciklamalardaki duruma göre saglam kabul edilmeli itiraz et dedi.Acaba açıklamalara göre de saglam kabul edilmiyor mu bana yazılan? AÇIKLAMA-1:  Hiçbir  klinik  belirti  vermeyen  sadece  radyolojik  olarak  saptanan  tek seviyedeki  spina  bifida  occulta  Hava  Harp  Okulu  ile  hava  lisesine  alınacak  öğrenciler  hariç  sağlam kabul  edilir.  AÇIKLAMA-2:  Tek  ve  çift  taraflı  sakralizasyon,  tek  vertebrada  lumbalizasyon  sadece Gülhane  Askeri  Tıp  Fakültesi  veya  Türk  Silahlı  Kuvvetleri  adına  eğitim  görülen  diğer  fakültelere alınacak  askeri  öğrenci  adaylarında sağlam  kabul  edilir.

2 Nisan 2017 04:17
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Açıklamada "Hava Harp Okulu ile hava lisesine alınacak öğrenciler hariç" diye bir ibare var ama sen yine de itiraz hakkını kullanabilirsin.

2 Nisan 2017 07:33
BS
Soru Sahibi

Hocam yani aciklamadaki " tek seviyedeki spina bifida occulta " bana verilen tanıya  uyuyor mu ? cunku doktor hem röntgene bakarak yazdi ( radyolojik olarak tespit edilme kismina uyuyor) hemde benimki deniz harp okulu oldugu icin hava harp okulu hariç kisminada uyuyor..Hocam kusura bakmayin itiraz suresi gectigi icin sikayette bulunacagim tam emin olmak icin soruyorum,zamaninizi aliyorum ama cok ozur dilerim ,gercekten önemli tani aciklamadakine uyuyorsa sikayette bulunacagim ...

3 Nisan 2017 01:07
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi

Şikayet etme hakkınızı kullanın.

3 Nisan 2017 10:02
Prof. Dr. Nezih Oktar
Prof. Dr. Nezih Oktar Beyin ve Sinir Cerrahisi

Yazar toplam 3365 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Başta yanma agrı Prof. Dr. Nezih Oktar
Boyun darbesi Prof. Dr. Nezih Oktar
gergin omurilik Prof. Dr. Nezih Oktar
Hidrosefali olabilir miyim Prof. Dr. Nezih Oktar
Beyin ve Sinir Cerrahisi İle İlgili Diğer Uzmanlar
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu
Op. Dr. Bilgehan Potoğlu Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Murat Gezici
Op. Dr. Murat Gezici Beyin ve Sinir Cerrahisi
Uzm. Dr. Mehmet Can
Uzm. Dr. Mehmet Can Beyin ve Sinir Cerrahisi
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen
Dr. Öğr. Üyesi Atakan Emengen Beyin ve Sinir Cerrahisi
Op. Dr. Ömer Burak Ericek
Op. Dr. Ömer Burak Ericek Beyin ve Sinir Cerrahisi
Facebook Twitter Instagram Youtube