YE
Soru Sahibi
23 Eylül 2016 14:45

Ağızda Tükürük Birikmesi Ve Sürekli Yutkunma İstegi

Merhabalar hocam antidepresan kullanıyordum derin nefes alma şikayetiyle ilgili, panik atak-anksiyete teşhisi koyuldu, ilac kullanmaya basladiktan 1, 1-5 ay sonra ağzımda sulanma-tükürük birikmesi ve sürekli yutkunma isteği oluştu ve yutkunurken boğazımdan tık tık diye yutkunma sesi geliyor çogu zaman. Kurumuş gibi sanki, su içsem de aynı oluyor. Psikiyatri Doktoruma danıştım, birşey demedi boğaz kurulugu olabilir ve tik olmuştur dedi. Ondan sonra 3 kez KBB doktoruna gittim, sadece birisi ağzımın içine kamerali birşeyle baktı, birşey yok, ilaçlık bir durumun yok dedi , diger ilk gittigim doktor da faranjit ve hafif geniz akıntın var demişti. Bunlar yetmedi dahiliye doktoruna gittim, hiç bir mide şikayetim olmadığı halde, yanma-ekşime, yemeklerin ağıza gelmesi yoktu vs. Reflün var dedi, reflü ilaçlarını kullandım fakat fayda etmedi. Ardindan başka bir dahiliye doktoruna gittim, dışkı-kan-idrar tahlilleri yapildi onlarda temiz cikti o da reflü tedavisi verdi fakat şikayetim devam ediyor. Hormon testine varana kadar yaptirdim, akciger filmleri vs, solunum testleri herşey yapıldı özel Dahiliye tarafından. Bu arada, Psikiyatri ilaçlarımı bıraktım 3 hafta oldu fakat bu sorun devam ediyor. Ilaclarin yan etkileri ne kadar sürer hocam? Kullandığım ilacın yan etkilerinde yutma, yutkunma zorlugu, agız/boğaz kurulugu yapabilir yazıyordu. Sürekli yutkunasım geliyor ve ağzımda tükürük fazlalaşıyor. Şu son 3-4 gündür de sabahları hafif midem bulanıyor, cümle kurarken felan. Doktor psikolojik dedi. Lütfen yardım edin, Gastroenterolojiye gitmem gerekmi?

0
5 cevap
000 görüntülenme
Cevaplar (5)
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Dünyanın testi yapılmış ama yakınmanla ilgili herhangi bir bozukluk tespit edilmemiş,belki gastroenteroloji ile ilgili birşey bulunmayacak ama bir gastroenteroloji uzmanına gastroskopik tetkik yaptırtmanı tavsiye ederim,araştırılmış olur.

23 Eylül 2016 14:57
YE
Soru Sahibi

Hocam tekrardan merhabalar, iyi haftalar dilerim. Psikiyatri'ye gittim globus histerikus olabilecegini, stress'in boğaz kısmına vurabilecegini sıkabilecegini soyledi ve 1 haftadir tedaviye basladik. Fakat suanlik ağzımda tükürük birikmesi ve yutkunma istegi devam ediyor. Biliyorum antidepresanlar bünyeye hemen etki etmez, en az 4-6 veya 6-8 hafta gerekli. Peki hocam, size sordugum ağızda tükürük birikmesi ve yutkunma istegi ciddi birşey degildir dimi? Reflü de ilerlemiş bi durummudur? Birazda olsa icimi rahatlatmak istiyorum.

4 Ekim 2016 12:52
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Öncelikle gastroskopik tetkik yapılması uygun olur,ayrıca tükrük salgısı artışına genelde KBB bakar ve bu konuyu bizden daha iyi tanırlar diye düşünüyorum.

4 Ekim 2016 13:18
YE
Soru Sahibi

Hocam akalazya dan bahsediyorlar ama, benim herhangi bir yutma guclugum vs yok. Iliskisi yoktur degilmi bundan? Ağıza yemeklerin gelmesi gibi vs durumda söz konusu degil. Kilo kaybimda yok, aksine kilo da alabiliyorum, öksürükte yok. Akalazya ile ilgisi yoktur degilmi hocam?

9 Ekim 2016 10:56
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

hayrır ,ben akalazya düşünmüyorum ama yine de bir gastroenteroloji uzmanına muayene olun,geçmiş olsun.

10 Ekim 2016 06:18
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

hayır ,ben akalazya düşünmüyorum ama yine de bir gastroenteroloji uzmanına muayene olun,geçmiş olsun.

10 Ekim 2016 06:19
YE
Soru Sahibi

Sayın hayri hocam, cok tesekkurler ilginiz alakaniz icin, en kisa zamanda da gastro uzmanina gidecegim, son olarak şunu sormak istiyorum, ağızda tükürük birikmesi, bulantı ve yutkunma isteği, sırtüstü uzanıldığında yutkunurken hafif zorlanma varmış gibi olması, ilerlemiş bir reflü belirtisimidir? Nasıl bir tedavi önerirsiniz sayın hocam? Lütfen yardımcı olurmusunuz? Anksiyeteden dolayı çok fazla korkularım var

12 Ekim 2016 08:21
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Hayır reflü belirtisi değil,tedaviyi ben değil size endoskopiyi yapacak hekim ayarlayacaktır.

12 Ekim 2016 09:02
YE
Soru Sahibi

Sayın hocam, bugune kadar ki yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum. Öneriniz üzere endoskopi oldum ve sonuçlar aşşağıdaki gibidir; Özafagus: Özofagusta mukoza renk ve görünümü normaldir. Z hattı 40 cm de geçildi. Diyafragmatik kıskaç fonksiyone görünümde olu 40 cm de geçildi. Mide: Mide sekresyon miktarı, peristaltizm ve tahliyesi normaldir. Fundus ve korpus pili yapısı normal görünümdedir. Mide mukozası korpus ve antrumda ödemli ve hiperemiktir. Pilor formedir. Doudenum: Bulbus forme, ödemli ve hiperemilk görünümdedir. Postbulber bölge mukoza renk ve görünümü normaldir. CLO test: Takipte (-) Sonuç: Gastroduodenit. Hocam gastrit teşhisi koyuldu, fakat şöyle bir durumumuz oldu kafaları karıştıran, Endoskopiden 1 gün önce KBB profesörüne gitmiştim, incelemeler yapti ve bogaz reflüsü de var bariz dedi, fakat gastrolog reflü olmadığını mide kapakçıgının gayet iyi oldugunu belirtti, mide reflüsü olmadan, boğaz reflüsü olmaz ve gırtlak, yemek borusu, mide gayet iyi dedi. KBB ayrıca küçük dilin uzamış, sarkmış oldugunu belirtti. Hocam siz ne düşünüyorsunuz bu konuda? Reflü için daha tetkik felan yaptırmam gerekmidir? Boğazımda felanda hiç yanma olmadı bugune kadar çok şükür, veya gögüste. Tamamen kafam karıştı hocam, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Bugune kadarki yardımlarınız içinde çok teşekkür ederim. Saygilarimla.

21 Ekim 2016 13:37
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Özofageal reflü ile farinkolaringeal reflü farklı şeyler,kbb hocasıyla konuş ve onun vereceği tedaviyi uygula derim.Geçmiş olsun.

21 Ekim 2016 15:05
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Uzm. Dr. Hayri Karaarslan Dahiliye - İç Hastalıkları , Gastroenteroloji

Yazar toplam 1991 soru cevapladı.

Doktorun Cevapladığı Diğer Sorular
Mide ve bağırsak Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kolon kanseri Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Karin agrisi Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Kan testii Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Distal özefagus Uzm. Dr. Hayri Karaarslan
Gastroenteroloji İle İlgili Diğer Uzmanlar
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir
Uzm. Dr. Ünal Taşdemir Gastroenteroloji
Uzm. Dr. Nurettin Çoşkun
Uzm. Dr. Nurettin Çoşkun Gastroenteroloji
Prof. Dr. Erkin Öztaş
Prof. Dr. Erkin Öztaş Gastroenteroloji
Doç. Dr. Bilal Ergül
Doç. Dr. Bilal Ergül Gastroenteroloji
Uzm. Dr. Ali Bilgen
Uzm. Dr. Ali Bilgen Gastroenteroloji
Facebook Twitter Instagram Youtube