Migren tedavisi hakkında, migren tedavisi, migren ağrısı, migren tedavi edilebilir mi

Migren tedavisi hakkında, migren tedavisi, migren ağrısı, migren tedavi edilebilir mi

Image result for migren ağrısı

Migren hayat kalitesini düşüren en önemli hastalıklardan biridir, kadınlarda erkeklere göre 2-3 kat daha sık olarak izlenmektedir. 

Migren hastalığı, genellikle 20 - 40 yaş arasında ortaya çıkan, nadiren çocuklarda da görülen bir hastalıktır. 

Migren, 4 -72 saat süren şiddetli ve tekrar eden baş ağrısı ataklarıyla seyreden kronik bir hastalıktır. Migrende  baş ağrısı ile birlikte bulantı, kusma, ışık ses hassasiyeti, duyu hassasiyeti, görme kaybı bazen de yarı felç durumunun eşlik edebildiği, beraberinde duygusal çöküntünün de olduğu şikayetlerden oluşur.

Çocuklarda karın ağrısı, bulantı, kusma ön planda olabilir. 

Migrene baktığımızda, migren aslında bir otonom sinir sisteminin aksamasıdır. 

Migren tedavisinde  farklı seçenekler vardır. Uzun yıllardan beri en belirgin şekilde yapılan tedavi ilaç tedavisidir.

Migren tedavisi ve migren hastalığını tamamı ile durduran kalıcı tedavi yöntemi nöral terapidir. 

Nöral terapi yaklaşımı migrene tamamen farklı bir bakıştır. Almanya çıkışlı, batı tıbbı içinde bilim dalı olarak yer alan nöralterapi, hastalıkların çıkış noktası yani etyolojisi ile ilgilenir. Bu yaklaşımda migren sadece başağrısı olmaktan çıkar otonom sinir sisteminin çalışmasının aksaması (disfonksiyonu) olarak değerlendirilir. Disfonksiyona neden olan bozukluklar hastanın öyküsünden tespit edilir ve düzeltilir. Bu duruma geçirilmiş ameliyatlar,  bademcik enfeksiynları (tonsillit), çocukluk döneminde geçirilen enfeksiyonlar ve diş tedavileri neden olabilir.

Nöralterapi ile özellikle ilaç tedavisine cevap alınamayan migren hastalarında  başarılı çözüm sağlanmaktadır.

Bu makale 29 Nisan 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Sukran Pehlivanoğlu

Uzm. Dr. Şükran Pehlivanoğlu, lisans öncesi öğrenimlerinin ardından Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başladığı tıp eğitimini 1995 yılında başarıyla tamamlayarak tıp doktoru unvanı almıştır. İhtisasını ise, Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaparak 2003 yılında Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanı olmuştur.

Uzmanlık eğitimininin ardından, özel hastanelerde Anestezi ve Yoğun bakım uzmanı olarak çalışmalarını sürdürmüş olan Uzm. Dr. Şükran Pehlivanoğlu, mesleki çalışmalarına şu an Bursa'da bulunan özel muayenehanesi'nde devam etmektedir.

Anesteziyoloji ve Reanimasyon uzmanlığı alanında çalıştıktan sonra, önce Tamamlayıcı Tıp olarak bilinen Nöral Terapi, daha sonra mezoterapi, ozon terapi ve kupa eğitimlerini tamamlamıştır.

Etiketler
Migren tedavisi
Uzm. Dr. Sukran Pehlivanoğlu
Uzm. Dr. Sukran Pehlivanoğlu
Bursa - Anestezi ve Reanimasyon
Facebook Twitter Instagram Youtube