Ağız kokusundan kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Ağız kokusundan kurtulmak için ne yapmalıyız ?

Tıbbın hangi dalı olursa olsun , doğru tedavi için doğru tanı konmalı. Ana etken bulunmadan uygulanacak her türlü tedavi yöntemi, hastalıklarda günü kurtarmaktan öteye gitmez, bazen günü de kurtarmaz.

Öncelikle ağız kokusuna neden olan başlıca problemleri bilmeliyiz.

Mevsim geçişlerinde sık rastladığımız ağız kokusu problemi, genellikle üst solunum yolu enfeksiyonundan kaynaklanmaktadır. Geniz ve burun akıntısı mevcut olduğu durumlarda, ilk önce Kulak Burun Boğaz Uzmanına görünmenizi tavsiye ederim.

Ağız kokusuna mide ve/veya yemek borusu yanması (reflu) eşlik ediyorsa , sindirim sistemindeki bir rahatsızlıktan şüpheleniriz. Bu gibi durumlarda hastalarımızı Gastroenterologa yönlendirmekteyiz.

En sık rastladığımız  ağız kokusu etkenleri ise ağız içindeki rahatsızlıklardır. Diş ve dişeti problemleri , çürük, dişeti absesi, dişeti çekilmesi, diştaşları, tam sürmemiş dişlerin üzerindeki kapişon dediğimiz dişeti parçası ağız kokusunun nedenlerini teşkil etmektedir.

Etken ne olursa olsun, ağız suları ve gargaraları kesinlikle tek başına daimi olarak ağız kokusunu gidermez. Hatta, belli bir süre rahat ettiğinizden, esas hastalığınızın ilerlemesine de neden olursunuz .

Unutmayın, ağız kokusu bir rahatsızlığınızın göstergesidir. Vücudunuzun size bir uyarısı olarak da düşünebilirsiniz. Diş ve dişeti kaynaklı ağız kokusundan; dişeti tedavisini ve çürük dişlerin dolgularını yaptığımızda, daimi olarak  kurtulursunuz. Tedavi sonrası tek yapmanız gereken, düzenli olarak dişlerinizi fırçalamak ve diş hekimi kontrollerinizi aksatmamaktır.

Bu makale 9 Mart 2019 tarihinde güncellendi. 0 kez okundu.

Yazar
Uzm. Dr. Dt. Emre Eti

Dr. Dt. Emre ETİ, 04.03.1972 tarihinde Almanya Frankfurt'ta doğdu. İlkokul eğitimini 1978 ile 1983 yılları arasında Mehmet Akif İlkokulu'nda; lise eğitimini ise 1983 ile 1991 yılları arasında Galatasaray Lisesi'nde tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İngilizce Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazandı, 1998 yılında mezun oldu. Mezun olduğu yıl Marmara Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Diş Hastalıkları ve Tedavisi Anabilim Dalı'nda doktora eğitimine başladı ve doktorasını 'Sankin Tip I (Trikalsiyumfosfat+Hidroksiapatit ) Kanal Dolgu Patının Marjinal Adaptasyon Yönünden SEM’ de incelenmesi' isimli tezi ile tamamladı. Dr. Dt. Emre ETİ'nin uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleleri ve uluslararası sempozyum, kongre, konferans bildirileri bulunmaktadır.  Şu anda Eti Diş Sağlığı Kliniği'nde hastalarına hizmet vermektedir. ...

Etiketler
Dişeti sağlığı
Uzm. Dr. Dt. Emre Eti
Uzm. Dr. Dt. Emre Eti
İstanbul - Diş Hekimi
Facebook Twitter Instagram Youtube