Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Varikosel Ameliyatı

Hocam merhaba; 4 yıldır evliyim. Ancak çocuk için ilişkiye 3 yıl 3 aydan sonra başladık. 7 Ay olmayınca ben sperm tahlili yaptırdım. Eşimde kendini kontrol ettirdi. Eşimde herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Aşağıda semen tahlil sonuçlarım mevcuttur. Tahlil sonuçlarım da anormallik var mıdır? Yani kısırlık var mı ? Ayrıca sol testisimde 3mm genişleme ve evre 1-2 reflü rastlandı. Bu tahlillerden sonra, Eşim 8. ayda hamile kaldı. Ancak 2,5 aylıkken bebeğin kalbi anne karnında durdu. Yaşım 33. Eşim ise 29 yaşında. Bu hususta Varikosel Ameliyatı olmalı mıyım ? Teşekkürler..

8 Şubat 2015 01:43
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş tarafından cevaplandı.

SPERMİYOGRAM

HOCAM İYİ GECELER EŞİMİN PERHİZİN 4.GÜNDE YAPILAN SPERMİYOGRAM TEST SONUÇLARINDA "KRUGER YÖNTEMİ İLE YAPILMIŞTIR. MORFOLOJİK ÖZELLİKLERİNDE %15 NORMAL, %35 ELONGE BAŞ -SPERM SAYISI SAYISI 86 MİLYON HARKETLİLİK %60 YAVAŞ HAREKETLİ %30 OLARAK YAZIYOR.2 UZMANA GÖRÜNDÜ BİRİ BU TESTTE SPERM ŞEKİLLERİNİN ANORMAL OLDUĞUNU .DAHA SONRA GÖRÜNDÜĞÜMÜZ UZMAN İSE HİÇBİR SORUN OLMADIĞINI HER ŞEYİN MUNTAZAM OLDUĞUNU BELİRTTİ SİZCE NE YAPMALIYIZ BEBEK İSTİYORUZ.

17 Ocak 2014 00:48
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş tarafından cevaplandı.

PROSTAT

hocam iyi akşamlar üroloji doktoruna gittim hayalarımda agrım vardı skrotal renkli doopler yapıldı sonuç her iki testis normal volüm ve ekojenitededir solda pampiniform pleksus venleri kauda düzeyine dek tortiöz ve dilate olup ven çapları istirahatte 2.5 mm valsavada 3.2 mm ye ulaşmaktadır valsalvada venlere düşük volümlü kontinü reflü akım izlenmiştir uroflow sonucu azami akış 9.7 ml azami akışa ulaşma süresi 10.2 s ortalama akış 4.9 ml/s akış suresi 28.6 s boşalyılan miktar 167 ml boşalma suresi 35.2 s BPH 30GR hocam sonuçlar nasıl herhangi tehlikeli bir durum varmı ameliyat olmam gerekirmi olmassam ileride tehlikeli olurmu doktorumun işi vardı fazla yorum yapmadı ayaküstü tahlillere baktı acele gitti ilaç olarak ciprasid 500 mg verdi üro...

12 Ekim 2013 07:46
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş tarafından cevaplandı.

Varikosel Sorunu

Hocam öncelikle merhabalar, 20 yaşındayım,*** *** ** tarihinde sol kasık ve testisimdeki ağrı nedeniyle doktora gittim. Yapılan muayene ve ultrason sonuçlarında : Sağ kaput epidiminde 2.5 mm çapında kist - Sol grade I varikosel. Doktorum 1.derece varikoselim olduğunu ve ameliyat olmama gerek olmadığını söyledi,ağrılarım olduğunda da ağrı kesici almamı önerdi fakat ağrılarım hiç bi zaman tam anlamıyla geçmedi bazen az bazen ise fazla olarak devam etti. Sol kasık ve testisimde ağrı hissetmeye başladığım dönemden itibaren çok sık küçük tuvalete gider oldum (günde minimum 7-8 kere,yarım saat arayla bile wc ye gittiğimi bilirim) ve bu durum mastürbasyon yapmama bağlı olarak değişiyor yani ne yoğunlukta mastürbasyon yapıyorsam o sıklıkta daha faz...

8 Ekim 2013 12:44
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş tarafından cevaplandı.

varikosel

slm hocam.yaklaşık 3 yıl önce eşime varikosal teşhisi kondu fakat ameliyat istemediler.o zamanki sperm değerleri normal çıkmıştı.5 aydır korunmuyoruz bebek istiyoruz.eskiden ağrısı oluyordu 2 yıldır herhangi bir şikayeti yok.değerlerinde bir bozulma veya ilerleme söz konusu olmuşmudur .teşekkürler.

3 Ekim 2013 09:47
Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Tuncay Taş tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube