Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları
Sağ testis 58x34 mm boyutlarında olup sağda testikuler yapıyı tamamen tutan kistik alanlar içeren semizolit görünümde testiküler parankimal yapıyı silen kitlesel lezyon izlenmistir. Sol testis boyutları 43x22 mm ölçülmüştür. Testiküler vaskilasyon tabidir. Bilateral ebitidim ve ekosu normal görünmektedir. Hocam kesin çözüm m ameliyat mı. Komple alınmadan ameliyat gerçekleşmez mi.
12 Haziran 2017 16:19Op. Dr. Tevfik Sarıkaya tarafından cevaplandı.
Hocam merhaba, sorumu cevaplarsanız çok mutlu olurum. Doktora giderim fakat ne olduğu hakkında az da olda şimdi bilgi almak istiyorum sizden. Sağ testisimde dokununca bir ağrı oluyor. Çok değil ama az da değil ve sadece dokununca oluyor bu. Soğuktan olabilir mi? 3 günlük birşey bu şiddetli ağrısı yok Allah'a şükür. Bacaklarımı kapatınca -yani testisime değince- bir ağrı oluyor. Temas olmayınca hiçbir ağrı yok. Bu neden olabilir hocam ? İlginiz için şimdiden teşekkür ederim.
10 Ocak 2017 14:46Op. Dr. Tevfik Sarıkaya tarafından cevaplandı.
merhaba hocam benım yaklasık 1.5 aydır sol yumurtamda sıslık ve ara ara olan agrılar var daha önce gorundugm uzmanı ultrasona gonderdi sonuçlar böyle cilt-cilt altı kalınlıgı normaldir. her iki testis ve epididim normal büyüklükte,parankim ekoları tabiidir. renkli doppler US ile kanlanmaları homojen ve simetriktir. intraskrotal sıvı miktarı normaldir.intraskrotal yer kaplayan lezyon saptanmamıstır. SOL İNGUİNAL BÖLGEDE 21\6 MM BOYUTLU SANTRAL HİLUSU, OVOİD FORMU KORUNMUS LENF NODU İZLENDİ. VALVALSA İLE SOL PAMPİNİFORM PLEKSUSTA EN GENİŞ ÇAPI 2,9 MM DİR (GRADE 2 VARİKOSEL) DOKTOR GENEL CERRAHİYEDE YONLENDIRDI SADECE ANTIBIYOTIK VE AGRI KESICI YAZDI NE YAPMALIYIM DURUMUM CIDDIMI SİZCE ?
9 Mayıs 2016 23:02Op. Dr. Tevfik Sarıkaya tarafından cevaplandı.