Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

Spermiyogram testi

Sperm testi Spermiyogram testi Abstinans süresi 4 gün Miktar 4.2 Renk. Gri Görünüş normal Ph. 8 Viskozite 3cm Likefaksiyon süresi 60 1cc de sperm konsantrasyonu 45.0 milyon Toplam sperm konsantrasyonu 189 milyon Normal morfoloji %8 Anormal morfoloji 92 Baş morfoloji 58 Boyun morfoloji 20 Kuyruk morfoloji 14 Lökosit 1.0 Eritrosit yok Algünütasyon yok İmmatur germ hucresi yok Motilite İleri hareketli %42 Yerinde 9 Hareketsiz 49 2.saat İleri hareketli %38 Yerinde 9 Hareketsiz 53 Gebelik şansı nedir hocam cevaplarsanız sevinirim

14 Temmuz 2021 13:46
Prof. Dr. Şaban Doran Doktora Sor

Prof. Dr. Şaban Doran tarafından cevaplandı.

Mesane boynu tıkanıklığı

Hocam yaşım 31, ürodinami ve retrograd üretrografi sonucu bana işlevsel bir sorun var dendi ve 'Primer mesane boynu tıkanıklığı' teşhisi konuldu. İlk işeme testi işeme testi Qmax 11 ve işenen hacim 284 ml ve rezidü 80 ml. Alfa bloker biraz rahatlattı. Geçen hafta kontrole gittim Qmax 14, işenen hacim 365 ve rezüdi 10 ml. Hocam ameliyat olmayıp 10-15 yıl ilaçla devam etsem bu işeme hızı ve rezüdi ile yine de mesaneye zarar verir mi? Bir de Tuip ameliyatının nüks ihtimali nedir(yeterince ve iyi bir insizyon yapıldığı takdirde)? Olur da bir-iki kez nüks ederse sık sık tekrar edip ameliyat olmak durumunda mı kalırız?

1 Ekim 2020 00:44
Prof. Dr. Şaban Doran Doktora Sor

Prof. Dr. Şaban Doran tarafından cevaplandı.

Erken Boşalma

Sevgili hocam iyi günler dilerim.. Benim sorum şu şekilde olacaktı, Kız arkadaşımla düzenli olmayan bir cinsel birliktelik yaşıyoruz ve erken boşalma sertleşme sorunum var.. Cinsel birliktelik öncesi ilaç kullanmak istiyorum sadece o an icin cunku biliyorumki düzenli bir cinsel hayatına gecince kendi kendine düzelecektir bu durum.. Bizim düzenli bır cinsel ilişkimiz olmadığından dolayı ilaç kullanmak istiyorum.. Sizden ricam gerçekten iyi diyebileceğiniz sprey türü veya hap olarak tavsiye edebileceğiniz ilaçlar varmıdır. Değerli cevabınız için şimdiden teşekkür ederim..

6 Ekim 2019 16:37
Prof. Dr. Şaban Doran Doktora Sor

Prof. Dr. Şaban Doran tarafından cevaplandı.

Vazektomi geri dönüşü

Merhaba ben Hatay’dan Mehmet Ertürk Haziran 2015 de vazektomi ameliyatı oldum eşim rahmetli oldu İlk eşimden normal yolla 2 tane çocuğum var.2. evliliğimi yaptımmm tekrar çocuk sahibi olmak istiyorum vazeltominin gerek dönüşü varmı sizden ricam bilgilendirebilirmisiniz.

1 Ağustos 2019 12:44
Prof. Dr. Şaban Doran Doktora Sor

Prof. Dr. Şaban Doran tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube