Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 9 soru cevaplandı.

Sırt böbrek taraflarda ağrı ateş

Hocam merhaba, bir kaç aydır sırt tarafım böbreklerin olduğu bölgeler ağrıyor. Kreatinin değeri 0.80 çıkıyor. Bir sorum olacak böbrek yetmezliğinde 1. Evrede kreatinin değerininden belli oluyormu ? Hangi testi yaptırmalıyız. Birde bi ara kreatının kınaz(CK) 4300 çıkmıstı suan düştü spor yapmama ragmen cok hareketsiz yasamım var pademınınde etkısıyle onunla ilgisi varmıdır

11 Ekim 2021 22:21
Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez Doktora Sor

Doç. Dr. Ali Nejat Eğilmez tarafından cevaplandı.

Mesane boynu

Hocam merhabalar , mesane boynu darlığı mesaneye veya böbreklere herhangi bir zararı olir mu lütfen bilgi verir midiniz

22 Haziran 2020 23:49
Op. Dr. Metin Çizmecioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Çizmecioğlu tarafından cevaplandı.

Varokisel Ameliyatı sonrasi

Merhaba hocam, benim esim kasım ayında varokisel teşhisi ile ameliyat oldu doktoru 6 ay içinde gebelik oluşabileceğini söylemişti ...ilaç tedavisinde felan bulunulmadı bundan 2 ay önce kadın doğuma beraber gitmiştik proxymen diye bi ilaç verdi benim tüm tahlillerim hormonlarıma bakıldı sorun olmadığı söylendi eşim ameliyat öncesi semen testi verdiğinde değerler SAYI ml= 9 ml ejek=27 MOTILITE total=44 hızlı ileri= 0 yavaş ileri=33 yerinde hrk=11 hareketsiz=56 MORFOLOJI normal form=2 patolojik form=98 Test bu şekildeydi nasıl bi yol izlememiz gerekiyor...

26 Mayıs 2019 23:58
Op. Dr. Metin Çizmecioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Çizmecioğlu tarafından cevaplandı.

Acill lutfen böbrek elden gidiyor

Böbrek parankim sintigrafisi cekildim 22 yasindayim sağ böbrek parankim foksiyonu azalmistir.aktivide dağılımı nonhomojendir.Renal konturlar düzensiz ve korkikal parankim incelmis olarak izlenmis.Ayrica kaliksiyel yapilarda dilatasyonu destekleyen hipoaktif alanlar gözlenmis.Rölatif DMSA ;uptake sol %78 sağ %22 olarak belirlenmis. Idrar tahlili full temiz kanda temiz ne yapmam gerekiyor.bobregi aldirmalimiyim yoksa bu beni götürürmü sağda cift üreterdi tek yaptilar ameliyatla..son olarak 2005 yilindada yapilan tetkikte sonular 22 e 78 di ..

3 Mayıs 2018 18:31
Op. Dr. Alper Dırık Doktora Sor

Op. Dr. Alper Dırık tarafından cevaplandı.

dinamik böbrek sintigrafisi raporu

hocam merhaba dinamik böbrek sintigrafisi sonucunu yazıyorum.kanlanması ve konstrasyon fonksiyonu normal pelvikalisiyel sistemlerinde izlenen stazın diüretiğe yanıtı monobstrüktif dilate patern ile uyumlu sağ böbrek.kanlanması ve konstarayonu simetriğe göre azalmış tuttuğu aktiviteyi tamamen eksrete eden küçük boyutlarda sol böbrek.

13 Ağustos 2017 13:26
Op. Dr. Yılmaz Salatan Doktora Sor

Op. Dr. Yılmaz Salatan tarafından cevaplandı.

Hocam lütfen yardım edin

Iyi günler hocam. Benim annem doğuştan tek böbrek diğer bobreginde de taş ve kist var. Taşların boyu büyük olduğu için düşmüyor ve doktorlar ameliyat için korkuyorlar ne yapmamız lazım yardımcı olur musunuz ??

6 Ağustos 2017 17:18
Op. Dr. Murat Mermerkaya Doktora Sor

Op. Dr. Murat Mermerkaya tarafından cevaplandı.

Bobrekte protein kaçağı

Hocam böbrekte tas var ve böbreklerde protein kaçağı görünüyor bu da hastada asiri kan kaybina yol açıyor ne yapmamiz gerek...

16 Şubat 2017 09:24
Op. Dr. Metin Çizmecioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Çizmecioğlu tarafından cevaplandı.

Sorular sorma

Hocam scrotuma elle dokunarak hissedilen hem sağda hem solda yumurtaliklar doğru giden kanal gibi kaygan bi yağ bezesi gibi bir şey olmasi ve tuvalet ihtiyacı gelince şişmesi ve hani top gelirdi küçük bir siźlama olmadi normal midir ?

10 Şubat 2017 12:11
Op. Dr. Metin Çizmecioğlu Doktora Sor

Op. Dr. Metin Çizmecioğlu tarafından cevaplandı.

Diyaliz hastası

Doktor Bey, eşim 2 yıldır diyaliz hastası,haftada 3 gün 4'er saat olmak üzere diyalize giriyor.Rahatsızlığın başından bu yana cinsellik ile ilgili sıkıntı yaşıyoruz.ilişki istenildiği halde Sertleşme olmuyor.Bu konuda sizin yardımlarınızı rica ediyoruz.

5 Aralık 2016 17:29
Op. Dr. Yılmaz Salatan Doktora Sor

Op. Dr. Yılmaz Salatan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube