Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Tek testism var napmaliyim

Hocam iyi günler doğuştan tek testism yok bugune kadr hic bir sorun olmadı askerde muayene edildim sorun yok dediler son iki uç gündür kasigimda bir ağrı testisimde de degdigim zamn ağrılar oluyor hastaneye de gidemiyorm napmam gerkiyo hocam yardımcı olursanız cok sevinirim. İyi günler.

9 Haziran 2015 09:47
Prof. Dr. Ömer Öge Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Öge tarafından cevaplandı.

Testislerden birinin daha sert olmasi

Merhabalar, 31 yasindayim, yaklasik 3aydir ara ara farkediyorum, sag testisim ozellikle ereksiyon ve bosalmaya yakin anlarda sol testise nazaran cok sertlesiyor. Sert bir yumru halini alip, sanki kasiklarimdan iceriye, yukariya dogru cekiliyor gibi oluyor. Bosalma sonrasi yavas yavas yumusayarak testis torbasinda yerini aliyor. Kucuklugumde hic inmemis testis sorunu yasamamisim. Dusta elle muayene ettigimde herhangi bir kitleye de hic rastlamadim, agri sizi da duymadim su ana kadar. Sadece 6 yasindayken yine sag tarafindan kasik fitigi ameliyati gecirmistim, bilemiyorum ilgisi var midir? Tesekkurler..

29 Haziran 2014 10:20
Prof. Dr. Ömer Öge Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Öge tarafından cevaplandı.

1 yaşındaki oğlumun inmemiş testisi

Merhaba Ömer bey benim 1 yaşında biroğlum var 1.2 aylıkken sünnetini yaptırmak istedik buradaki cerrah doktor acele etmeyin 3.4aylık olsun dedi .3.4 ay sonrada testilerinin inmemiş oldugunu 1 yaşı beklelmemizi söyledi dolayısıylada iki iki canı yanmasın sünnetinide o zaman yaparız dedi 1 yaşında tekrar gittigimizde muayenede yumurtalarının sürekli yukarıya kaçtıgını kanallarında bi sıkıntı olmadıgını ameliyata gerek olmadıgını sadece 2 ayda bir muayene etmesi gerektigini söyledi sünnetinidene zaman istersek yaptırabilecemizi söyledi benim merak ettigim bez degiştirirken yumurtalıkları hiçkesede görmüyorrum sadece birin ibanyoda farkediyorum bu şekilde yani torbada durmayan yumurtalıklar ilerde sıkıntı yaparmı?birde kesesi küçük bu birsorunm...

15 Şubat 2014 12:29
Prof. Dr. Ömer Öge Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Öge tarafından cevaplandı.

4 yaşındaki oğlum

4 yaşındaki oğlumun yumurtalarından şüphelendik ve Niğde devlet hastanesie doktora götürdük ve doktor bir yumurtasının yukarıda olduğunu söyledi. 15 gün izleyin sonra cerrahi operasyonla yerine indirelim dedi. Bende oğlumun geleceğinden korkuyorum. Bu yumurta inmemesinin ileride bir problem olur mu? Operasyonun herhangi bir riski var mı? Şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

6 Şubat 2014 08:40
Prof. Dr. Ömer Öge Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Öge tarafından cevaplandı.

sol testisim inmiş değil kısırmıyım ?

hocam merhaba 19 yasındayım 1 yasındayken sol testısım ınmemıs amelıyat olmusum testısımden ve suan hala torbada degıl sağ testisim gayet normal sol yukarıda torbaya ınmıs degıl acaba ben ılerıde kısır olurmuyum bana herhangı bir zarari dokunurmu ?

22 Aralık 2013 00:07
Prof. Dr. Ömer Öge Doktora Sor

Prof. Dr. Ömer Öge tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube