Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

idrar yolu iltihabı

merhabalar hocam; 6 ay kadar önce annemin böbreğine stend takılıp kanaldaki taşı kırılıp alındı .uzun suredır rahatsızlığı yoktu ancak gecen gun kuvvetlı agrı ile acile gitti idrar yolu enfeksiyonu teşhisi konuldu .Antıbıyotık, agrıkesıcı vb ilaçlar verilmiş doktor tarafından ancak .şu an kasıklarında kuvvetli ağrı var.neden olabilir ve ne yapması gerekir?şimdiden teşekkürler...saygılar..

27 Aralık 2014 23:30
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

Hematospermi

Sayın doktorum iyi günler, Son 10 gün içinde menim iki defa kahverengi lekeli geldi. Bugün bir üroloji doktoruna gittim. İdrar, spermiyografi, Psa. ve Skrotal renkli doppler ultrasonografisi istedi. İdrar ve psa normal çıktı. Spermiyografiyi yaptıramadım. Doktorum tekrar yaptırmamı istedi. ultrason sonucu ise söyle. Sol testiste 2 mm, sağda ise 1,5 mm çaplı basit kist izlenmektedir. Sağda epididimde kalsifikasyonlar izlenmektedir. Doktorum önemli bir şey yok dedi ama ben kaygılandım açıksası bir ilaç kullanmam gerek mi? Takip gerek mi sayın dokturum. Yaşım 39 ve geçen yıl yine olmuş ve geçmişti. Geçen yıl olduğunda meni ile birlikte küçük meni pıhtıları da çıkmıştı. Sayın doktorum herhangi bir ilaç kullanmalımıyım.

21 Kasım 2014 14:32
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

tahlil sonuçları

Hocam yorumlayabilir misiniz lutfen..teşekkür ederim. . Keton : negatif dansite: 1.030 ph: <=5.0 glukoz:negatif protein:negatif urobilinojen : normal biluribin : negatif nitrit : negatif Eritrosit: 1-2 lökosit: bol idrar mikroskobisi: 15-20epitel bakteri: az hemoglobin:negatif. Lökosit esteraz : 2+ Gorunum bulanik renk sari

19 Temmuz 2014 14:03
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube