Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

spermiogram

merhaba Hocam spermiogram testi yapmadan önce çok stres oluyorum ve ereksiyonu sağlayamadıgım için testi veremiyorum. test öncesi cinsel istek artttırıcı kullanabilir mıyım? viegra vs. kullansam zararı olur mu?

26 Aralık 2014 18:24
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

USG DOPPLER

Mustafa hocam merhaba. Daha önce de size soru sormuştum. Hocam yaşım 27. Geçen sene testis ca nedeniyle ameliyat oldum ve ardından kemoterapi gördüm. Tedavim biteli 17 ay oldu. Kalan testisimde kalsifikasyonlar vardı. Son çekildiğim DOPPLER sonucum şu şekilde: Sağ testis 41x23x18mm boyutlarındadır. Sağ testis parankiminde punktat sekel kalsifikasyonlar izlendi. Diğer bulgular normal hocam. Ayrıca tümör belirteçleri de normal seyrediyor. Bu sonuçlara göre olumsuz bir şey var mı? Bir de testis boyutları normal midir hocam. Ayrıca en son yapılan sperm ölçümünde yine azosperm çıktı(Tedavi öncesinde sperm vardı ve 3 tüp dondurma yapıldı). Bu testis yapısı ile riskli bir durum mevcut mudur? Şimdiden teşekkür ederim. Saygilarimla.

4 Kasım 2014 23:41
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

Azosperm

Mustafa Bey merhaba. 27 yaşındayım ve bundan yaklaşık 1 buçuk sene önce Testis CA nedeniyle ameliyat oldum ve ardından 3 kür kemoterapi gördüm. Tedavi öncesinde sperm dondurma yapıldı. 3 tüp sperm donduruldu. Tedavim biteli 1 buçuk sene olmasına rağmen en son yaptırdığım 2 sperm ölçümünde de hiç sperm çıkmadı ve azosperm teşhisi kondu. Bu spermlerin düzelme ihtimali yok mu? Yoksa hayatımın sonuna kadar böyle mi kalacak? Bu durum beni moral olarak da çok etkilemiş durumda. Yeni evliyiz ve çocuk sahibi olmak istiyoruz. Bize önerebileceğiniz bir yol var mı? Çok teşekkür ederim. Saygilarimla.

1 Kasım 2014 11:10
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

sonuclar

merhaba hocam sizden ricam esimin test sonuclarını değerlendirirmizsiniz bebek dusunuyoruz ve 2.yılımız bıttı deneyelı ama olmadı esımının sonuclarına bakan doktorlar bır sıkıntı olmadıgını soyluyorlar ben bu sonuclara gore gebe kalabılırmıyım ne yapmamız gerekıyor proxeed plus ve evicap ılacları kullandı 1 ay bilgilendirirseniz sevinirim. SEMEN ANALIZI SONUC REFERANS ARALIKLARI ALT SINIRLARI (D.S.O 2010 Kriterlerine Gore) Miktar (ml) : 2 ml >= 1.5ml pH : 7.7 >= 7.2 Likefikasyon Suresi(37C) : 15 dakika <20 dakika Viskosite : Normal Normal Gorunum : Gri-Opak Gri-Opak 1. Saatte Toplam Hareketli Sperm Yuzdesi :% 40 >= %40 1. Saatte Ileri Hareketli Sperm Yuzdesi :% 35 >= %32 Toplam Sperm Sayisi (milyon/ejekulat) : 86 milyon >= 39 milyon Sperm Y...

17 Ekim 2014 10:42
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

erkeklik hormonu

Merhaba hocam, saç dökülmesi için kullanılan bazı ilaçların erkeklik hormonu, sperm sayı ve hareketlerı üstünde olumsuz etki yaptıkları söyleniyor. Bu ne kadar doğru bir bilgidir acaba ? Bir de ben MEDOBIOCOMPLEX-E adlı bir hap kullanıyorum.Bir de bu ilacın üstünde yazan maddeler şöyle sanırım içindekiler oluyor:Enerji, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin B-5(Pantotenik Asit), vitamin B-1 (Tiamin), Çinko, Vitamin B-6(Pridoksin), Biotin, Folik Asit, Saw Palmetto Extract, Pumpkin Seed Extract, L-Cystine, L-Methionine (RDA değerleri belirlenmemiştir. ) Hocam bu ilaç erkeklik hormonu, sperm sayı hareketlerı vs üzerinde olumsuz bir etki yapar mı ?

19 Temmuz 2014 16:43
Prof. Dr. Mustafa Kıraç Doktora Sor

Prof. Dr. Mustafa Kıraç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube