Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Hamile kalma

Hocam ben YKS ye hazırlanıyorum ama kafam'da bir soru var tuvalette klozete bulaşan bir sperm oraya bir genç kız oturunca hamile bırakma şansı varmıdır ?Spermlerin kuru ve soğuk ortamda üreme yeteneğini kayıpetiğini biliyorum ama bir şüphe var.Birde vajina sıvısı spermi etkisiz hale getirirmi? Teşekkürler şimdiden hocam.

18 Haziran 2020 17:20
Prof. Dr. Levend Özkan Doktora Sor

Prof. Dr. Levend Özkan tarafından cevaplandı.

Testis Pullaması(Testis Mantarı)

Merhaba hocam, testislerimde beyaz pul pul dökülmeler(dar pantolon giydikten sonra vs.) bazen ise dökülen yerlerde çok az kanama (nadir) oluyor. Nedeni ve tedavisi nedir? Mantar olabilir mi? Mantar ise internette beyaz sirke ve Listerine gibi çözümler okudum işe varar mı? *Vücudumda egzema var.

22 Kasım 2019 00:02
Prof. Dr. Levend Özkan Doktora Sor

Prof. Dr. Levend Özkan tarafından cevaplandı.

Damar tıkanıklığı veya İltihaplanma

Anüsten penise olan bölümdeki damarlarım acıyor penis ortasında olan damarlar sertleşme sırasında acıyor ve tam boşalmama veya tam idrar yapamama hissi oluşuyor. Sertleşme problemim yok lakin ilişki sonunda yanma hissi çok can yakıcı. Ne yapmam gerek doktor randevum hafta ... Şimdiden teşekkürler..

31 Aralık 2017 00:12
Prof. Dr. Levend Özkan Doktora Sor

Prof. Dr. Levend Özkan tarafından cevaplandı.

Erken yaşta bişeler yapmanın suçu

İyi günler. Ben ergenlik çağıma girmeden abimin sayesinde mastürbasyon yapmaya başladım. Şuan 18 ime çok yakınım hala yapmaua devam ediyorum ve çok sık yapmaya başladım. Yaklaşık 2-2.5 sene önce bir takım şeyler ile penisim solo doğru zorlandı ve ses gelip morardı. O zamanlar çok dert etmemiştim. Şimdi yatak yatarken eroksiyo olduğım zaman penisim göbeğime yapışık kalıyor. Ayakta ise sertleştiğinde sola ve sağa çok rahat hareket ediyor. Eskiden etmezdi. Şimdi erken boşalma sertleşmede sorunum var. Hatta son zamanlarda sertleşmeden boşaldığım. En ufak şeyde sertleşmeden zevk almaya başladığım ki boşalcak gibi hissediyorum. Bir iki defada kendiliğinden sanki içinde git gel gibi oldu. Son olarak sanki penisim ölü gibi içine çekilmiş ve penis d...

29 Ekim 2017 14:06
Prof. Dr. Levend Özkan Doktora Sor

Prof. Dr. Levend Özkan tarafından cevaplandı.

Uroloji Yumartalıklar da ağrı

Benim sol yumartalıkta 1 haftadır ağrı var doktora gittim utrasyon sonucunda bisey yok gibi dediler kan tahlillerine bakacağız dediler kan tahlili sonucu da temiz çıktı ama suan bile ağrı var sankı kızarmalar var utrasyon sonucunda soyle yazıyor : Kilinik Tanı :R52.9-Ağrı Tanımlanmamış Tetkik Adı :Skrotal renkli Doppler US Sol Testis volumu 11cc sağ testis 14 cc Sol testisin konturları duzenli,eko yapısı homojendir.Solda parankim içinde kistik ve solid lezyon saptanmamışır. Sağ testis üst yarısında normal parankime göre hipoekoik olan 4 mm boyutunda modüller olarak tespit edilmiştir .Karakterize edilemedi.Malignite olasılığı ekarte edilemedi Her iki skrotumda serbet sıvı veya koleksiyon izlenmemiştir Testislerin Vaskülarizasyonu doğaldır.Ep...

15 Eylül 2017 11:05
Prof. Dr. Levend Özkan Doktora Sor

Prof. Dr. Levend Özkan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube