Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Hpv bulaştırma

İbrahim hocam merhaba, 28 yaşında erkeğim.Geçen sene temmuz ayında hpv olarak siğilim çıkmıştı.Doktorum siğiller için verrutol vermişti kullandım 1 hafta ve bir daha da siğilim çıkmadı. Şuan aradan 1 sene geçti ve bir kız arkadaşım var. Hpv kadınlarda vajina kanserine kadar gittiğini biliyorum ve kız arkadaşıma bulaştırmaktan korkuyorum. Yardım eder misiniz?

1 Eylül 2020 14:01
Op. Dr. İbrahim Düzgün Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Düzgün tarafından cevaplandı.

Cinsel yolla bulaşan hastalık

İbrahim hocam merhaba. 25 yaşında erkeğim ve cinsel hayatımda mutlaka prezervatif kullanıyorum. Son cinsel birlikteliğimde olayların hızla gelişmesi ile belki de hayatımda ilk kez prezervatif kullanmadım. Bu konuda takıntılı olduğum için huzursuz olduğumdan dolayı penisim partnerimin içinde 10 saniye bile kalmadan kendimi geri çektim ve oral yolla boşaldım. Daha sonradan partnerimin sıklıkla tek gecelik ilişkilerde bulunduğunu ve cinsel anlamda çok aktif olduğunu öğrendim. Şuan baya kafama takıldı bu durum. 10 saniyeden bile kısa süren içinde kalma süresi bile aids olmam için yeterli midir ? Normalde böyle bir şey asla yapmam ama o anlık olaylar böyle gelişti ve hata yaptım. Lütfen bana yardım edin bu konuyu kafama taktım.

7 Mayıs 2020 23:21
Op. Dr. İbrahim Düzgün Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Düzgün tarafından cevaplandı.

HIV a yakalanma olasılığı

hocam merhaba 1 hafta öncesinde bir kadınla anal yolla birlikte oldum korunarak başladığımız ilişkinin 2 ila 3. dakikaları kondomun yırtıldığını fark ettim sonra yenisini takıp devam ettik sorum şu ortalama 2 dakikalık yırtık kondom ile devam eden birliktelik yüzünden hıv bulaşma olasılığı kaçtır kadına sorduğumda endişe etmememi düzenli sağlık kontrollerini yaptırdığını ve hasta olmadığını söyledi sizce endişe etmem gereken bi durum var mı

5 Nisan 2020 00:07
Op. Dr. İbrahim Düzgün Doktora Sor

Op. Dr. İbrahim Düzgün tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube