Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Üreter Sistemdeki taş

İyi akşamlar hocam Bursa Devlet Hastanesinde muayene oldum ultrasonda ve İVP de Sol Üreter alt ucunda 9*5mm capında taş tespit edildi. Bunla ilgili kapalı ameliyat mı olmam gerekiyor.Taşı ilacla tedavi mümkün mü. Kapalı ameliyat zor ve sakıncalımı

3 Şubat 2014 00:24
Prof. Dr. Bülent Oktay Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından cevaplandı.

Sağ üreter distal taş

Merhaba Hocam, Çekilen tomografide sağ üreter distal segment orifis düzeyinde 3,5*2,5 mm genişliğinde parsiyel obstrüksiyona yol açan kalküler opasite mevcuttur, sağda grade 2 hidroüreteronefroz mevcuttur yazıyor. Bunun dışında her şey normal. 4-5 haftadır bu taş düşmedi. Doktorum urs önerdi. Taşın düşme ihtimali var mıdır? Eğer daha fazla beklersem böbrekte bir sıkıntı olur mu? Dönem dönem hafif ağrılarım oluyor. Ne önerirsiniz? Bu taşın eswl ile kırılma ihtimali var mıdır? Teşekkürler.

15 Ocak 2014 15:40
Prof. Dr. Bülent Oktay Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından cevaplandı.

idrarda kan

Hocam ben belimde ağrı (böbrek tarafında)ve idrarımda koyu sarı renk ve koku şikayetiyle üroloji doktoruna muayene oldum. Doktorum bel ağrısı olabileceğini söyledi. Üriner sistem US adlı ultrason çekildi ve herşey normal gözüküyor. Kan ve idrar tahlili yaptırdım İdrarımda kan varmış. İdrar tahlilimde normal değerler dışındaki değerler şunlar. pH 8 Blood (+) Lökosit miktarı 3 eritrosit miktarı 6 Kan tahlilimde ise kreatinin normal değerler altında 0.69 Doktorum taş olabileceğini söyledi. Tomografi çektirdim ve temiz çıktı. Üşütmüş olabileceğimi söyledi. Hocam sizce kötü bir durum var mıdır? Başka birşey yaptırmam gerekiyor mu? İnternette birkaç yazı okudum. Mesane kanseri belirtisi olabileceği yazıyordu. Ancak ultrasonda mesane homojen düzgü...

9 Aralık 2013 22:22
Prof. Dr. Bülent Oktay Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından cevaplandı.

whewellite (cac2o4h2o) ve üric asid

Merhabalar doktor bey,MTA'ya bebeğimin böbrek taşı numunesini(pirinç tanesi büyüklüğünde) tahlil için yolladık ve gelen tahlil sonucunda whewellite (cac2o4h2o) ve üric asid saptandığı belirtilmiş.Bebeğim henüz 10 aylık ve kronik akciğer ve fallot tetrolojisi hastası yani hem kalp hemde akciğer hastası oğlum,bu rahatsızlığının ona ne gibi etkisi olur ve bundan sonrası için ne yapmalıyız bize ne önerirsiniz,şimdiden çok teşekkür ediyorum.

28 Kasım 2013 13:41
Prof. Dr. Bülent Oktay Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından cevaplandı.

Tekrar eden böbrek taşı

hocam mrb.2009 yılında 13 mm lik bir taşı perkütan yöntemiyle aldırdım.4 ay önce kontrole gittim çok hafif ağrılarım vardı, böbrekte tekrar taş oluşmuş.Bt çektirdim ve bt sonuçlarına göre sol böbreğimin alt polünde 12 mm lik taş ve böbreğin üstünde egzofitik görünümlü en büyüğü 5 cm yakın kistler var.Doktorum beklememi söyledi.2 hafta öncesine kadar birşey yoktu aniden ağrılarım başladı.Ağrılarım gittikçe sıklaştı ve şiddeti arttı ve sabahları kalktığımda böbreğimde yanma hissediyorum.Neden oluyordur hocam beklememmi lazım hala acaba yoksa tedavi olmalımıyım.teşekkür ederim.

25 Kasım 2013 17:28
Prof. Dr. Bülent Oktay Doktora Sor

Prof. Dr. Bülent Oktay tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube