Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

böbrekte yanma

hocam mrb.böbreğimin alt polünde 12 mm lik taş ve egzofitik görünümlü kist var.4 ay önce öğrenmiştim doktorum beklememi söylemisti.son 1 aydır böbrekte yanma hisediyorum.nedendir sizce ne yapabilirimtsk ederim.

7 Aralık 2013 23:54
Op. Dr. Halit Talas Doktora Sor

Op. Dr. Halit Talas tarafından cevaplandı.

Böbrek taşı

Eşimin sağda 5,solda 13 mm büyüklüğünde iki taşı var.bu ara ağrıları çok arttı.daha 1 ay önce de omurilik ameliyatı oldu.taş kırmayı mı yoksa kapalı ameliyatı mı önerirsiniz.taş kırmada, taşlar düşerken yine aynı acıların çekildiği söyleniyor.kapalı ameliyat daha mı ağrısıız?

2 Aralık 2013 23:46
Op. Dr. Halit Talas Doktora Sor

Op. Dr. Halit Talas tarafından cevaplandı.

bilg.tomogr. ve taş hk.

Hocam merhaba..10 ay önce idrarımdan kahverengi kan geliyodu ve doktorum tomografi istemişti.tomografimde üreter taşı vardı ve doktorum bol su iç dedi ve 3 ay sonra 2.kez gittiğimde doktorum kontrol amaçlı 2.bir tomografi istediğinde taşımın düştüğünü söyledi rahatladım ama şu sonuçlarda çıktı yorumlarsanız minnettar kalırım. Hafif hepatomegali ve hepatosteatoz (165 cm karaciğer ) ( bu önemli mi hocam? ) -sol böbrek alt pol anterioda 6mm fokal hafif hiperdens(komplike kist-kalsifikasyon) -sol böbrek üst pole uzanan aortadan orjin alan polar arter -mezenterde büyüğü 10x7mm birkaç adet lenf nodu(bu önemli midir hocam?) -vertebralarda hafif osteodejeneratif değişiklikler -bilatreal sakroiliak eklem iliak yüzlerde hafif skleroz hocam bu tomogra...

13 Ekim 2013 00:46
Op. Dr. Halit Talas Doktora Sor

Op. Dr. Halit Talas tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube