Sorularda Ara

Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 5 soru cevaplandı.

Böbrek sorunu

Hocam annem 42 yaşında100 kg.Kanda.Gfr değeri ilk tahillde 67 sonra 72 çıktı.Kreatinin maksimum1.07 oldu ama son tahlilde 0.98 (1.10 üst sınır).En SOn başka bir hastanede yapıldı test ve cinsiyeti erkek seçilmiş yanlışlıkla sonuç 0.91 kreatin.Anneannemi böbrek kanserinden kaybettik.Annemin de tansiyonu ve haşimatosu var nebivolol içiyor şuan kontrol altında.Annem evre 2 böbrek yetmezliği hastası mı ?Yıllardır bu değerlerde. Annemin sorunu ne olabilir ? teşekkürler

8 Nisan 2020 15:35
Prof. Dr. Coşkun Şahin Doktora Sor

Prof. Dr. Coşkun Şahin tarafından cevaplandı.

Bobrek taşı böbrek ağrıları

Selamun hocam bt raporum bu şekilde Klinik ön tanı: Taş?   IV kontrastsız elde olunduğundan tetkik suboptimaldir;   Sağ böbrek normal lokalizasyon ve boyutlardadır. Parankim kalınlığı normaldir. Böbrek toplayıcı sisteminde genişleme izlenmemiştir. Sağ böbrekte büyüğü üst polde 4 mm çapında olmak üzere birkaç adet taş izlenmiştir. Sağ böbrek orta kesimde 5,5 mm çapında hipodens nodüler lezyon izlenmiştir(kist?).   Sol böbrek normal lokalizasyon ve boyutlardadır. Parankim kalınlığı normaldir. Böbrek toplayıcı sisteminde genişleme izlenmemiştir. Büyüğü sol böbrek alt polde 1 cm çapında olmak üzere birkaç adet taş izlenmiştir.   Her iki üreterin kalibrasyonu normal olup, taş izlenmedi.   Mesane konturları düzgün, duvar kalınlığı normaldir. Duva...

26 Mart 2020 18:25
Prof. Dr. Coşkun Şahin Doktora Sor

Prof. Dr. Coşkun Şahin tarafından cevaplandı.

Çocuklarda böbrek taşı

Coşkun hocam merhaba hakkınızda yazılanlar beni cok duygulandırdı. Ne cok hastayı şifaya kavuşturmuşsunuz.sağolun varolun. 6 yasındaki oğlumun böbreklerinde en büyüğü 7mm olmak üzere taşlar tespit edildi. Şu an agrısı yok ama bu cocuk nasıl kurtulacak bu taşlardan. Ben annesiyim bizim tarafta taş olmayan yok. Benim Bütün cocukluğum annemin babamın böbrek taşı düşürürkenki feryat figanlarıyla geçti. Oğlum da agrı cekecek diye cok korkuyorum çocuklarda böbrek taşı tedavisi de yapıyor musunuz saygılar.

24 Şubat 2020 23:47
Prof. Dr. Coşkun Şahin Doktora Sor

Prof. Dr. Coşkun Şahin tarafından cevaplandı.

Bobrek taşı hipispadias

Doktor bey merhaba 8yasinda oğlum var 9 defa hipospadiastan ameliyat oldu çok az kaçağı hala var ama şimdide sol böbreğinde 6.4 ml kakul böbrek taşı varmış ne yapmamız gerekiyor doktora götürdum idrar tahlili falan temiz cıktı taş kendisi mi düşer ne yapmamız gerekiyor şimdiden teşekkür ederim.

27 Aralık 2019 21:02
Prof. Dr. Coşkun Şahin Doktora Sor

Prof. Dr. Coşkun Şahin tarafından cevaplandı.

Prostat şüphesi

Hocam Merhaba. Böbrekte taş olabileceği düşüncesiyle üroloğa gittim. Kan ve idrar tahlili ile USG yapıldı. BUN 12 mg/dL 7... Kreatinin 0,76 mg/dL... eGFR 114,12... İdrar tahlilinde 7 eritrosit çıktı. Ultrasonda ise mesane duvarı minimal diffüz kalındır.mukoza yüzde ince trebükülasyon mevcut. prostat boyutları 35*38*47 mm ve yaklaşık ağırlığı 33 gr.. Prostat büyümesi mi var? Ne yapmak lazım yaşım 39.... ..8 yaşında nefrit geçirmiştim. Son 3 yıl içinde de birkaç kez taş düşürdüm. Son 1 yıl içinde 2 kez gece idrar kaçırma oldu. İdrarda zorlanma yok. Kesilme ve saçılmada yok. 3 yaşındaki oğlum gece uyanınca yanına gidiyorum. Gidince de idrarırım olduğunu görüyorum. Lavaboya gidiyorum. PSA yapılmadı Saygılarımla.

29 Ekim 2019 15:14
Prof. Dr. Coşkun Şahin Doktora Sor

Prof. Dr. Coşkun Şahin tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube