Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Böbrek Timör

Böbrek Timör merhaba hocam sağ böbrek alt polde 89mm çapında T1 imajlarda hipointens T2 İmajlarda hafif hiperintens düzgün kontorlu ince kapsüllü kitle izlendi. IVGD sonrası kitleden düşük yoğunlukta kontrast tutulumu izlendi(görünüm öncelikle onkositom açısından anlamlı bulunmuştur. Histopatolojik inceleme önerilir şeklinde rapor yazılmıştır ne yapmam gerekiyor böbreği kurtarmanin yolu varmıdır.

17 Kasım 2021 09:49
Op. Dr. Burçin Tunç Doktora Sor

Op. Dr. Burçin Tunç tarafından cevaplandı.

Mastürbasyon

Merhaba hocam. 26 yaşında bir erkeğim. *** *** ** yaşlarında, ergenlik çağında tam büyüme yaşlarındayken hiç mastürbasyon yapmadım. Çok az yapmışımdır. O zamanlar dini dogmalar nedeniyle mastürbasyondan kaçınmıştım. 16-17 yaşından sonra başladım. Şu an 26 yaşındayım. Penis boyum 13 cm. Acaba tam da büyüme çağında penisimle biraz daha oynasam şimdi daha büyük mü olurdu? O dönemlerde çok fazla ereksiyon olmamak bu organın büyümesini engellemiş midir? Saygılarımla.

9 Haziran 2018 12:56
Op. Dr. Burçin Tunç Doktora Sor

Op. Dr. Burçin Tunç tarafından cevaplandı.

BÖBREK KANSERİ

HOCAM MERHABA hastamızın radyoloji sonucunda sol böbrek orta düzey anteriorda konturda lobülasyon oluşturan tümeaktif nitelikli 41X40 mm soid kitle leziyasnu RCC İLE UYUMLUDUR.Lezyon endofidik kompotent hilüs düzeyinde Renal ven segmental dalına hafif bir bası etkisi oluşturmaktadır.Geç faz görüntülerde Toplayıcı sistemle net ilişki görülmemekte ancak orta üst kaliks yapılarıyla komşuluk dikkat çekmektedir.solda çift renal arter varyasyonu görülmektedir Ve sol ilakta 8mm Lenf Nodu dikkat Çekmektedir Yazmaktadır hocam bunun neticesinde sol böbreğim lenf nodullerı alındı. Pataloji sonucunda şu yazmaktadır Hocam 1) -RENAL HÜCRELİ KARSİNOM; BERRAK HÜCRELİ (KONVANSİYONEL TİP); SOL BÖBREK, RADİKAL NEFREKTOMİ OLAĞAN HİSTOLOJİDE SÜRRENAL BEZ 2) REA...

23 Mart 2018 17:36
Op. Dr. Burçin Tunç Doktora Sor

Op. Dr. Burçin Tunç tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube