Üroloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Varikosel Tanısı

Merhaba Hocam Varikosel şüphesiyle Ultrason ve elle muayene edildim. Sonuçlar Bu Şekilde; Bilateral testis boyutları ve epididim boyutları tabiidir. RDUS incelemede bilateral testis ve epididim vaskülarizasyonu arasında anlamlı fark saptanmadı Bilateral testis konturları düzgündür Her iki testis parankimi homojen ve izoekoik yapıda olup solid veya kistik yer isgal eden lezyon dikkat çekmemiştir Bilateral tunika vajinalis yaprakları arasında patolojik sıvı artışı izlenmedi. Elle Muayene ile 2 kere kontrol etti doktor bey bir sıkıntı görünmüyor dedi.

7 Mart 2019 17:00
Uzm. Dr. Erdal Er Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Er tarafından cevaplandı.

Sondasonrası yanma

Merhaba, sali gunu varikosel ameliyatı oldum. Sonda dün (çarşamba) çıkarıldı. Bugün ise idrar yapmada sorun yaşıyorum. Yanma şiddetli oluyor. Ne kadar sürer? Bu kadar yanması normal midir? Teşekkürler.

9 Şubat 2018 01:13
Uzm. Dr. Erdal Er Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Er tarafından cevaplandı.

Varikosel.4. Derece

Merhaba hocam bende 4. Derece varikosel tespit edildi boyutla sag testis 44×22 sol 40×20 sol pleksus panpiniformis capi en genis 5.1mm valvasa ile 5.4mm pleksus venlerinde belirgin geri akim izlenmis bu benim dobler sonucum. Sperm testinde ise toplam sperm 18.5 toplam.hareketli 7.0 ileri hareketli %34.5 toplam hareketlilik %37.9 hareketsiz 62.1 yogunluk 9.2 morfotoloji normal.form 7.2 sonuclarida boyle belli bariz bir sekilde kivrimlar gozukuyor yumurtalikta bazen asiri agiri yapiyor . Bildigim kadariyla 3. Dereceye kadar varikosel var ama benim 4. Derece yani tedavisi yok mu

10 Ocak 2018 02:42
Uzm. Dr. Erdal Er Doktora Sor

Uzm. Dr. Erdal Er tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube