Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tüp Bebek tedavisi

Sayın Hocam Merhaba biz 8yıllık evliliym polikistik over sendromu sorunum var ve hormonel sorunlarımda var insılin direnci troid yavaş çalısması hocam size sorum Tüp bebek tedavisi asamasına geldik doktorumuz adetin 3.günü kan istemişti estradiol değerim 5 çıkmıştı ve hocamız estraferm ilacı kullanmamı belirtti 2ay kullandım aşırı göğüs ağrısından bıraktım ve duphaston ilacı vermişti bu ay duphastona başlamadan 2gün kahverengi lekelenmem oldu ve tekrar bu ay kan verdim hocam estradiol değerim 27.8 olmuş progesteron değerim 0.4çıkmış hocam bu tahlili adetli değilken verdim ve sonuçlar bu şekilde çıktı size sorum sayın Hocam değerlerim normalmi progesteron hormonu çok mu düşük bir değerdemi çıkmış hocam çok teşekkürler saygılarımla

20 Kasım 2020 01:32
Op. Dr. Şerife Dikayak Doktora Sor

Op. Dr. Şerife Dikayak tarafından cevaplandı.

Fsh yüksekliği

1,5 yıldır fsh yüksekliği nedeniyle tedavi görüyorum. Son tahlillerimde fsh 25, lh 12, e2 30 çıktı. Eşiminde sperm testi sonucunda çok nadir alanlarda motil ve immotil sperm görülmekte yazıyor. 25 yaşındayım eşim 27 yaşında, sizce tüp bebekte başarı elde edebilir miyiz? Öneriniz nedir? Değerli yorumlarınızı rica ederiz.

23 Nisan 2019 18:17
Op. Dr. Şerife Dikayak Doktora Sor

Op. Dr. Şerife Dikayak tarafından cevaplandı.

Tüp bebek tedavisi

Doktor hanım merhaba. 2 yıldır çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz. İlk ivf tedavisinde (uzun protokol, 300ml gonal f) eşimde (35 yaşında) sadece 1 yumurta oluştu, döllendi, embriyo gelişti, 2. gün transfer yapıldıktan iki hafta sonra test negatif çıktı. Bizim durumumuzda en önemli sorun eşimin düşük yumurta rezervi olarak gözüküyor. 6 ay önceki tahlillerde AMH değeri 3.3pmol/l olarak çıktı. Bunun yani sıra eşimin hipotiroidi var. Tedavi sürecinde TSH değeri 4.50 civarındaydı. Bu şartlarda bize nasıl bir tedavi süreci önerirsiniz? Tiroid seviyesi bizim durumumuzda ne kadar etkili? 2.50 nin altına inse bu süreçte bize ne kadar faydası olur? İlginiz ve ayırdığınız zaman için şimdiden teşekkürler.

20 Mart 2019 13:11
Op. Dr. Şerife Dikayak Doktora Sor

Op. Dr. Şerife Dikayak tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube