Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları
İyi günler hocam.. Ben 36+4 günlük hamileyim. Bu zamana kadar kontrollerimde hiçbir sıkıntı çıkmadı geçen hafta tansiyonum 120/80cikinca doktorum sınırda dedi ve takibe aldik. Bir kaç gün ölçtüm 130 a çıkınca tekrar muayeneye çağırdı nst ve ultrasonda bebeğe bakti kalp atışı kan akışı her sey normal dedi. Bendende kan ve idrar tahlili istedi onlarda normal cikti. Tansiyonun 140 in üstüne çıkarsa sezeryan yaparız dedi. Sürekli olcuyorum sol koldan ölçüm yapınca genelde hep 110 civarında normal çıkıyor ama sağ kol *** *** ** civarında çıkıyor iki kol arasında bu kadar fark neden olur? Bebeğimin hareketlerini de düzenli hissediyorum bu tansiyon durumu erkenden sezeryana yol açar mı?
14 Ağustos 2021 04:30Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.
Merhaba sata göre suan 33 hafta 3 günlük hamileyim plasenta previa total durumum var değerlerim. Bpd: 75.0 mm (30w1d) Hc: 299.2 mm (33w1d) Ac: 290.9 mm (33w1d) Fl: 64.8 mm (33w3d) Değerlerime göre bpd 30 hafta 1 günlük kendi kafam da küçük yapıda bu sorun teşkil eder mi ne yapmalıyım?
27 Nisan 2020 12:25Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.
Slm Sahin bey ben 32 haaftalik hamileyim idrar yolu enfeksiyonu var lokosut 7 8 eritrosit 8 9 cikti drum um ilaç vermedi bol su iç dedi birde parol verdi ama benim ara ara sağ kasigimda ağrı oluyor bıçak saplarmis gibi başka ne yaparak bu enfeksiyonu gecirebilirim iyi gunler dilerim. .
20 Şubat 2017 08:36Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.
Merhabalar Hocam.22+4günlük hamileyim.İkili test ysptırmıştık ve sıkıntı olmadığını söyledi drmuz.3lü testimizde trisomy *** *** ** çıktı ve dr muz down sendromundan dolayı ayrıntılı ultrason istedi girdim ve orda da herşeyin yolunda olduğu söylenildi.Sonuçlarımı size ulaştırma ve cevaplama şansınız varmı.Aklımdan bir yürlü çıkmıyor ve rahat değilim.
21 Aralık 2016 22:44Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.
Hocam merhaba. Bebek gelişimi 3hafta geriden geliyor 3düşük var önceden kordondaki kan akışı normal ama bagırsakta geniçleme görünüyor 25haftalık olmsı grekırkn 22 hafta görünüyor durum nedir acaba saygılar..
9 Eylül 2016 15:40Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.
Hocam iyi gunler benim sorum ben 31 yasindayim 15ay once sezeryanla dogum yaptim ve tupleri baglatim ama halen adet gormedim emziriyorum akintim var sulu oluyo seffaf bi akinti ve gobegim cok agriyo sanki icinde buyuk bi sey var gibi cok agrim var bazen agir bi sey kaldirdigimda sanki gobegimin icinde yumruk gibi bi sey oluyo kasiliyo ne yapmam lazim
14 Mart 2016 10:11Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.