Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 10 soru cevaplandı.

Kızlık zarı ve vajinal estetik

Merhaba doktor hanım. Kızlık zarı ve vajinal daratlma operasyonlarini gerçekleştiriyor musunuz ?

24 Nisan 2021 21:02
Op. Dr. Nursel Arslanhan Doktora Sor

Op. Dr. Nursel Arslanhan tarafından cevaplandı.

İnositol kullanımı

Merhaba polikistik over için 1aydır inositol ve folik asit kullanıyorum ancak bu ay reglim 9 gün gecikti ve halâ olmadım.Kullanmayı bırakmalı mıyım yoksa düzenli bir şekilde devam mı etmeliyim.İlacı kullanırken Bu tarz gecikmeler yaşanması normal mi ?

24 Mart 2021 13:38
Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç Doktora Sor

Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Alkılıç tarafından cevaplandı.

Kokusuz yeşilimsi akıntı

Hocam merhaba ben 19 yaşında bakire bir kızım. Sevgilimle sürtünme yoluyla sevişme yaşadık boşalma olmadı. O günün akşamında ilk başta yeşilimsi bir akın geldi sonra sarıya dönde ertesi gün akşama kadar akıntım şeffaf veya beyazımsıydı akşam yine sarımsı oldu akıntı geçti hemen ve koku yoktu.idrar yolları enfeksiyonu için "purınol" diye bir ilaç kullandım iki kere ondan mı oldu bu akıntı merak ediyorum. Hamile riskimde varmı acaba 27 aralıkta adet oldum 3 gün sonra sürtünme yoluyla sevişme yaşadım. Şimdiden çok teşekkür ederim hocam iyi günler.

1 Ocak 2021 13:47
Prof. Dr. Semih Zeki Uludağ Doktora Sor

Prof. Dr. Semih Zeki Uludağ tarafından cevaplandı.

Yazz 24+4 doğum kontrol hapı karın ağrısı

Polikistik over hastası olduğum icin yazz24+4 kullanmaya başladım bugün 5. Günüm ama son iki gündür karnımda şiddetli sancı var bu normal mi?

27 Haziran 2020 07:38
Op. Dr. Canel Çınar Doktora Sor

Op. Dr. Canel Çınar tarafından cevaplandı.

Adetliyken gebelik

Adetin 4 günü gebe kalma olasılığı nedir ilişkinin hemen ardından adet kanaması devam etti? Cevaplarsanız sevinirim teşekkürler

15 Mart 2019 05:59
Doç. Dr. Saynur Yılmaz Doktora Sor

Doç. Dr. Saynur Yılmaz tarafından cevaplandı.

Adetimin son günü ilişki yaşadım gebelik riski var mı

Rahatsız ediyorum kusura bakmayın bundan yaklaşık bir hafta önce adetimin 7. Günüydü son günüydü ilişki yaşadım korunmasız o günden sonra 1 gün daha kanamam oldu gebe kalabilme riskim var mı?

11 Şubat 2019 02:15
Prof. Dr. Şahin  Zeteroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.

Bitmeyen yoğun adet

4 ay önce evlendim,evlilik öncesi adetim düzensizdi.adet geciktirici kullanmak zorunda kaldım.doğum kontrol hapı kullanıyorum 4 aydır. Adetim son 3 adettir 24-25. Günde geliyor ve çok yoğun oluyor. Geçen ay 25 günde 18 gün adetim oldu. İlk 10 gün kanama kalan günler lekelenme az kanama şeklinde oluyor. Hormon testi yaptırdım prolaktin yüksek çıktı ve dostinex kullanmaya başladım. Muayenede rahim kanalında kan ve kan pıhtıları görüldü 3 aydır tedavi alyorum şuan adetim ve 7. Gün çok aşırı yoğun ve kan pıhtısı şeklinde. Nedeni ne olabilir yardımcı olabilir misiniz?

22 Ocak 2019 11:00
Prof. Dr. Şahin  Zeteroğlu Doktora Sor

Prof. Dr. Şahin Zeteroğlu tarafından cevaplandı.

duphaston kullanıyorum

ii günler 1,5 yıldır evliyim, evliliğimizin ilk gününden çocuk istiyoruz polikistik over hastasıyım ve adetlerim çok düzensiz temmuz ayında kürtaj oldum,6 haftalıktı kalp atışı yoktu, daha sonra adet olmadım ama kahverengi koyu kanamam oldu doktorum duphaston verdi ve 20 gün kullanmamı söyledi bu arada hamile kalma olasılığım yüksek olur mu bu ilaç hamile kalmama yardımcı olur mu

2 Ekim 2018 14:45
Op. Dr. Suat Hazer Doktora Sor

Op. Dr. Suat Hazer tarafından cevaplandı.

Gebelik öncesi ilaç kullanmak

Amoksisilin 1g 15 adet ve levofloksasin 500mg 7 adet kullandım. 4 gün önce bitti. Ovilasyon dönemindeyim gebelik düşünebilirmiyim. Beklemelimiyim

10 Mayıs 2018 20:42
Op. Dr. Nursel Arslanhan Doktora Sor

Op. Dr. Nursel Arslanhan tarafından cevaplandı.

Adet düzensizliği

18 yaşında bekar bir kızım. Adet duzenim bi turlu oturmadi. Bundan 3 ay once hic adet olmadim ondan sonra ki ay gene adet zamanim yaklastiginda doktora gittim kis olmadigini soyledi ve odet sokucu verdi onun sayesinde 5 6 gun icinde adet oldum ondan sonra ki ay adet zamanimda 1 hafta boyunca her gun sadece bir iki damla geldi bu ayı bekliyorum suan. Napmalıyım?

15 Ocak 2018 15:03
Op. Dr. Ali Enver Kurt Doktora Sor

Op. Dr. Ali Enver Kurt tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube