Üreme Endokrinolojisi ve İnfertilite - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Kürtaj sonrası adet kanamaları

Hocam merhabalar, 4 ay evvel (5 aralık tarihinde) kürtaj oldum. 9 haftalık gebeliğim kalbi atmadığı için sonlandı. Kürtajdan sonra 4 kez adet gördüm düzenli olarak. Ama kanamalarım hep kahverengi. Hiçbir şekilde kırmızıya dönmüyor. Rengi bulanık, sanki düşük yapıyormuşum gibi. Normale dönmedi. Bana ne tavsiye edersiniz? Not : Kromozom ve trombofili testi yapıldı. Kromozomsal sıkıntı yok. Ama yüksek oranda pıhtılaşmam varmış. Sonuçlar; MTHFR c.677C>T homozigot PAI 4G/5G 4G/4G FV (leiden) c.1691G>A homozigot Diğer değerlerim normal. Bu üç değer olması gerekenden farklı. Teşekkür ederim.

28 Mart 2020 14:02
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Kürtaj sonrası

Mrb hocam 6 yıldır evliyim hiç çocuğum yok.3 gebelik yaşadım bebeğin kalp atışı olmadığı için 3 kürtaj olmak zorunda kaldım.bu kürtajlar bana zararlı mıdır?

1 Kasım 2017 11:46
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Kürtaj sonrası

Slm hocam 3ay önce kürtaj oldum 15 gün kanamam oldu.ve kontrole gittim ultrasyonda muane edildi temizlenmiş dedi doktorum.ve 50 gün geçti adet olmadım beta testi yaptım değer 155 çıktı sonra beta 40 çıktı doktorum kimyasal gebelik dedi.ve başka bi doktor kürtaj sonrası parça kalmış dedi böyle bi durumda kürtaj sonrası parça kalmışsa beta pozitif çıkar mı.bide parça kalmış ise karın bölgesinde yapılan ultrasyon la belli olmaz mı? Cvp verin lütfen

7 Haziran 2016 15:42
Op. Dr. Fatma Horasan Doktora Sor

Op. Dr. Fatma Horasan tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube