Tıbbi Onkoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Acildeki tomografi sonucum beni korkutuyor...

Merhabalar, Dün gece acile gittiğimde çekilen tomografi sonucu beni tedirgin etti. Bu yazılanlara göre önemli ne gibi bir rahatsızlığım var acaba? Sol böbrek üst polde sınırları net olarak seçilemeyen düzensiz konturlu düşük dansiteli hipodens alan izlenmiş olup, ilk planda basit kist ile uyumlu olan lezyonnun muhtemel boyutları yaklaşık 20x12 mm olarak ölçülmüştür. ve sağ böbreıca,rk üst polde lineer uzantılı kortikal alan yerleşimli 7,5 mm çapa ulaşan bir adet hipedens basit kortikal kistik yapılanma izlenmiştir. Ayrıca, sol paraaortik alanda, aortika kaval pencerede en büyüğü 10,3 mm. çapa ulaşan bir kaç adet oval konfigürasyonlu, begin natürlü lenf modülleri izlenmiştir.

4 Ekim 2016 15:33
Uzm. Dr. Dilek Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Dilek Erdem tarafından cevaplandı.

Ca-125 degeri 43 cikti

Merhabalar benim yakinim kilo kaybi ve agizdan öksürük spnrasi kan gelme şikayetiyle doktora gitti. Kan testi sonucu CA-125 değeri 43.60 cikti. Fakülteye gitmesi söylendi. Bu değer kanser oldugunumu gösterir. Yoksa diğer tetkikler gerekir mi? Ayrıca adetin ilk gününde yapildi bu test.

25 Mart 2014 12:20
Uzm. Dr. Dilek Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Dilek Erdem tarafından cevaplandı.

doxorubicin

Bir devlet üniversitesinde araştırma görevlisiyim. Doktoramda deneylerimin bir bölümünde antikanser ilacı doxorubicin ile çalışmayı düşünüyorum. bu gibi kanser tedavisinde kullanılan ileçlarla çalışmanın tehlikeli olduğunu söylediler. bu ilaçla çalışmamın benim sağlığım içinm tehlikeli olup olmadığı konsunda bir onkoloji uzmanına sormanın faydalı olacağını söylediler. sizce bu tarz bir ilaçla çalışmak tehlikeli mi veya bu tarz bir ilaçla çalışırken nelere dikkat etmem gerekir?vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.

9 Mart 2014 23:16
Uzm. Dr. Dilek Erdem Doktora Sor

Uzm. Dr. Dilek Erdem tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube