Tıbbi Farmakoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Ilac etkilesimleri

Merhaba hocam. Bende yoğun regl kanamasindan dolayi demirim aşırı düştüğü için kadin doguma göründüm. Ve reglin en yoğun oldugu 3. Ve 4. günler kanamayi azaltmak icin kullanmam üzere 2 ilac yazdı. Birisi "Ponstan Forte" diğeri "Transamine". Ponstan forte sabah-aksam tok alincakmis. Transamine sabah-öğle-akşam tok. Bu iki ilacı sabah mesela ardarda almamda sakınca varmı. Ne kadar beklemem gerekiyor ikisi arasında? Birde böyle sürekli ayda sadece 2 gün günde 5 hap kullanmanin zararı olur mu? Teşekkürler..

16 Ekim 2021 14:58
Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal Doktora Sor

Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal tarafından cevaplandı.

Mycoplasma için kullandığım ilaçların etkileşimi

İyi günler bende Mycoplasma genitalum ve hominis tespit edildi. Ürolog 2 kutu tetradox yazdı enfeksiyoncu avelox ( moksifloksasin) yazdı. Ben ve partnerim de tek seferde geçsin diye tetradox ve aveloxu beraber kullandık 18 gün. Sorum şu bu iki antibiyotiği beraber kullanmak etkilerini azaltır mı?Birbirlerinin etkilerini ve işlevlerini etkilerler mi ? Farklı antibiyotikler ama bazen duyuyoruz antibiyotikler birbirlerini bloke edebiliyor. Eliminasyonlarını artırıp etki durumlarını azaltabiliyorlar. Bu iki ilaç için böyle bir durum söz konusu mudur ?

8 Ekim 2021 12:13
Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal Doktora Sor

Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal tarafından cevaplandı.

İlaç etkilesimleri

Merhaba hocam. Ferrum demir hapı kullanıyorum. Bir de tirnak mantarı için cildiye terbisil hap verdi. Nadirende çarpıntı sorunum oluyor kardiyalog çarpıntım olduğunda yarım dideral kullanmamı önerdi. Bu üçü etkileşime girer mi? Mesela demirle terbisil ardarda içilir mi? Teşekkürler.

15 Eylül 2021 00:00
Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal Doktora Sor

Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal tarafından cevaplandı.

Arcalion kullanımı

Hocam merhaba gün içerisinde çok uykuluyum hiç enerjik adeğilim, 12 saat uyusam da gene de uyumak istiyorum böyle olunca hiç bir şeye odaklanamıyorum ,ders çalışmam lazım konsantre olamıyorum Arcalion kullanmam ise yarar mı ? Ve bu ilaç kilo aldırır mı ? teşekkür ederim

31 Ağustos 2021 01:33
Prof. Dr. A. Gökhan Akkan Doktora Sor

Prof. Dr. A. Gökhan Akkan tarafından cevaplandı.

Covid aşısı

Merhaba,ben 10 gün önce tetanoz aşısı oldum ve doktor 6 ay bu aşıdan olmamalısın dedi.şimdi covid aşısı yaptırmak istiyorum ama tetanoz aşısı yaptırdığım için aşı olmaya korkuyorum.covid aşısını yaptırsam bir problem çıkarmı?

24 Ağustos 2021 05:23
Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal Doktora Sor

Doç. Dr. Zeynep Güneş Özünal tarafından cevaplandı.

sertraline kullanırken diş çektirmek

Merhaba iyi günler 150mg/gün olmak üzere Sertraline etken maddeli ilaç almaktayım , diş hekimi randevumda diş çektirmem gerekiyor ve aklıma takılan bir kaç soru var. Acı hissetmemem için yapılan lokal anestezinin , diş çekimi sırası ve sonrası kanamada , olası bir antibiyotik yazılma durumunda kullandığım ilaçla herhangi bir olumsuz etkileşimi olur mu ? Dikkat etmem gereken noktalar var mıdır? Saygılar. İyi günler.

21 Haziran 2021 16:56
Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören Doktora Sor

Prof. Dr. Mehmet Zafer Gören tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube