Sorularda Ara

Romatoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

test danışma

Hocam merhabalar.Annanemde ankilozan spondilit,annemde eklem romatizması ve babamda sedef hastalığı var.Daha önce romatolojiye ana pozitifliğinden ve servikal mr'da vertebra köşelerinde ostefitlerden dolayı gittim.Ekstra testler yapıldı.Ana testi yalancı pozitif dendi.6 ayda bir test yaptırmam söylendi.O dilimden bu yana 3 test yaptırdım 6 ay arayla.İlki 1/100 pozitif geldi.İkincisi negatif geldi.Son yaptırdığım birkaç gün önceki testte sonuç olarak 1:320 (Pozitif 2+) dfs benzeri granüler,granüler,hücre doku insan hep 20-10 hücreleri/Ma yazıyor.Anlamsız pozitiflik olabilir mi?Şikayetlerim sol omuzumda belimde ağrı ve kemiklerimde ağrı var.Tekrar bir romatolojiye gitmemi önerir misiniz,test sonucu yüksek mi hocam?

7 Şubat 2021 09:01
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

Geçmeyen ağrılar

İyi günler Hocam. Eşim daha önce huzursuz bacak sendromu nedeniyle nörolojide tedavi gördü ve büyük oranda huzursuz bacak sendromu iyileşti ama ilaçlarını halen kullanıyoruz. Amaşimdi Eşimin sağ kolunda ve omuzunda 3 aydır devam eden şiddetli ağrılar var. Ağrıyı takiben elinde şişme meydana geliyor. Mr çektirdik boyun fıtığı çıkmadı, emg yapıldı sinirlerde sıkıntı yok denildi ama gün geçtikçe ağrıları artıyor. Hocam size geleceğiz İnşallah hastalığımız için. Yardımınızı bekliyorum.

17 Ocak 2021 16:28
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

Anti Jo1 testi

Metin hocam selamlar. Hocam ben kas seğirmeleri ve zihin bulanıklığı şikayeti ile norolojiye başvurdum. 6 aydır var bu şikayetler. 2 kez EMG 2 kez Eeg yaptılar temiz çıktı. Doktor bir de romatizmal yönden bakalım dedi , yaptığı testte Anti Jo1 pozitif çıktı. Geri kalan bütün değerler negatif ve normal. Hocam bu değerin pozitifliği bir anlam ifade eder mi, kaslarda güçsüzlük yok, ama seğirme ve bazı yerlerde yanma şeklinde ağrılar var, uykudan uyandığımda dizlerim ağrıyor. (Verimsiz uyuyorum) .... Miyozit denen bir hastalık okudum ... Samsun'a kan testi yolladım paraneoplazi diye sonucu daha çıkmadı.. ne yapmam gerek hocam ,yorumunuz nedir... Bulunduğum ilde romotolojiye ulaşmak aylar sürüyor

23 Temmuz 2020 18:20
Doç. Dr. Metin Işık Doktora Sor

Doç. Dr. Metin Işık tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube