Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

Tiroid Testi

Sol tiroid lobu normal büyüklüktedir. Sağ lob normalden büyüktür. (Sağ 20*62,8*24,9 mm , sol 9,9*39,1*10,4 mm) sağ lobun konturu lobüledir. Sol tiroid lobunun konturları düzenlidir. Sağ lobun parankim eko yapısı heterojen görünümdedir. Sol tiroid lobunun parankim eko yapıları homojendir. Sağ lob posteriorda 26,7*21,1 mm boyutunda mikst eko yapısında, anterorda 9,3*6,2mm boyutunda izoekoik yapıda nodüller saptanmıştır. Sol tiroid lobunda kistik nodül , solid nodül, ve kalsifikasyon saptanmamıştır. Tiroid istmusun kalınlığı normaldir (2,1mm). Annemin kontrollerinde bu sonuçlar çıkmış sonucunda neler bekliyor ? Yardımcı olursanız sevinirim..

25 Ocak 2018 20:04
Uzm. Dr. Nuray İpek Doktora Sor

Uzm. Dr. Nuray İpek tarafından cevaplandı.

Sintigrafi: Heterojen aktivite artışları

Merhaba 54 yaşındaki annem yaklaşik 10 yil önce meme kanserinden ameliyat oldu simdi ise rutin kontrollerinden tüm vücut kemik sintigrafisinde "Torakal 3 ve 4. Vertebralarda düşük düzeyde heterojen aktivite artışları izlenmektedir; öncelikle dejeneraktif prosçeler lehine değerlendirilmekle birlikte klinik kuşku halinde radyolojik korelasyonu önerilir." İfadesinden içimizde bir kuşku oluştu. Bu ne demekti acaba? Yanıtlarsanız seviniriz.

25 Ocak 2018 16:17
Uzm. Dr. Nuray İpek Doktora Sor

Uzm. Dr. Nuray İpek tarafından cevaplandı.

memede yuvarlak opasiteler

Hocam merhaba; Eşimin mammografii sonucu aşağıdaki gibidir. Ne anlama geliyor, yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler. BULGULAR: Her iki meme yağdan ve glandüler dokudan zengin yapıdadır. Olgunun departmanımızda elde olunan ilk mammografi incelemesidir. Sağ meme CC projeksiyonda iç kesimde meme başına 6 cm uzaklıkta 2 cm çapında yuvarlak opasite izlenmiştir. Sol memede yuvarlak opasiteler izlendi.Sağ memede alt iç kadranda mikrokalsifikasyonlar izlenmektedir. Morfolojik değerklendirme için magnifikasyon mamografisi önerilir. Sol memede malignite şüphesi taşıyan mikrokalsifikasyon saptanmamıştır

17 Aralık 2017 00:17
Uzm. Dr. Nuray İpek Doktora Sor

Uzm. Dr. Nuray İpek tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube