Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 6 soru cevaplandı.

Sağ göğüste Kist

Merhaba 6 ay önce size yazmıştım yaklaşık 2 cm civarında kist vardı sağ göğsümde bugün tekrar ultrason yaptırdım; her iki meme cilt cilt altı alanlar normaldir. bilateral meme parankimi normal eko paterni göstermektedir. Sağ subareoler alanda 24×9 mm boyutunda ve komşuluğunda 5 mm kistler izlenmektedir. Bilateral aksiller bölge doğal izlendi. Kistim büyümüş bu kötü bir şey mi sizce

3 Haziran 2016 14:49
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

Hipoekoik Solid Kitle

Hocam sol göğsümde şiddetli bir ağrı sebebiyle doktora gittim. Ultrason yapıldı. Sol göğsüme fibrokistik değişimlere bağlı ağrı teşhisi kondu. Ancak sağ göğsümle ilgili raporda "perferik yerlesimli, dusuk yogunluklu vaskularizasyonu olan RI:0,61 olculen, 13×7 mm, hipoekoik solid kitlesel lezyon izlenmistir. Yakin radyolojik takip luzum halinde biyopsi onerilir." bilgileri yer aliyor. Doktorum emin olalim diyerek biyopsi yaptirdi. Suan sabirsizlikla sonucu bekliyorum. Risk duzeyimle ilgili beni aydinlatirmisiniz?

21 Mart 2016 20:46
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

memede kitle

Saygıdeğer Oğuzhan Bey, Bundan 5- 6 yıl önce sol gögsümde 1 adet fibreadenom rastlandı..Korkulacak bir şey olmadığını söylediler ve rahatladım..Şimdilerde yine aynı sol gögsümde alt kısmında kaburgalara yakın tarafta elime bir kitle geldi.. oda aynı fibreadenomum gibi hareketli ve oval bir yapıda..Tek farkı yerinin farklı olması ve gögsümde ağrı yanma yapması.Digeri ağrı yapmıyor..1991 doğumluyum ve kötü bir şey çıkmasından çok korkuyorum.1 hafta sonra Güven Hastanesinde kontrole gidecegim fakat bu korkudan uyuyamıyorum psikolojik olarak yıpratıyor beni.kitlenin fibreadenom gibi hareketli ve kaygan olması büyuk ihtimal iyi olduğunu mu gösterir? Gögsümün altında kaburgalara yakın yerde olmasındanda korkuyorum bu tip oluşumlar memenin her tar...

2 Temmuz 2014 12:46
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

KITLE

Sag meme alt dis kadranda saat 8 lokalizasyonunda 8x4 boyutunda hipoekoik gorunum mevcut olup ilk planda intraparankimal yag lobulu lehine degerlendirilmistir.Sol memede saat 6 lokalizasyonunda areolaya yaklasik 2 cm mesafede 7x5 mm boyutunda duzgun sinirli,ovoid yapida hipoekoik solid lezyon mevcut olup fibroadenom ile uyumludur. Her iki memede axiller bolgede lenfadenomegali izlenmemistir. 3 ay once gittigimde sol mememde cikmadi birde hastaligimin 4 gunde gittim belki ondan dolayi cikmamis olabilir mi hocam simdiden tesekkur ederim.

11 Nisan 2014 11:17
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

kitlenin alınması gerekir mi?

merhaba oğuzhan bey. ben 27 yaşında ve bir çocuk annesiyim. 2 aydır her iki göğsümde devam eden ağrı üzerine genel cerraha gittim ve ultrason çektirdim. sonucu şöyle: sağ meme üst iç kadranda göğüs duvarı komşuluğunda 19x6,5 mm boyutunda lobüle kontrülü solid kitle lezyonu izlendi. sol meme üst iç kadranda 8,5x 3,5 mm içerisinde linr ekojen septalar bulunan hipoekoik lezyon izlendi. sol meme üst dış dadranda 17 x 4 mm lik bir alanda fibroglandüler dokuda yoğunlaşma izlendi. her iki aksilla da reaktif görünümlü laplar izlendi.bazı cerrahlar sağ memedeki kitlenin alınması gerektiğini bazıları da biyopsinin yterli olacağını söylüyor. siz ne önerirsiniz? bu sonuçlar ne anlama geliyor? kötü huylu olabilirmi kitle? çok teşekkürler.

27 Ocak 2014 08:55
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

Hipoekoik Solid Oluşum

Hocam Merhaba, Nişanlımın göğsünde bir kitle şikayeti sonucu ultason çekildi, yaşı 28 olduğu için mammografi çekmediler. Sonuç kağıdında Fibrostik patern ile uyumlu ekojenite artış, düzgün bilobule görünümünde hipoekoik solid oluşum (fibroadenom?) izlenmiştir. Saat 8 hizasında areolaya 4 cm mesafede 14x5 mm boyutunda düzgün bilobule görünümünde hipoekoik solid oluşum izlenmiştir Renkli doplerde belirgin vaskalurizasyon saptanmadı. Bilateral aksillda patolojik boyutta ve görünümde lenf nodu izlenmedi. Sonuç:Bilateral Fibrokistik Değişiklikler, Meme alt dış kadranda hipoekoik solid oluşum (fibroadenom? ). yazıyor. Sizin yorumlarınız nedir acaba Hocam? İyi Akşamlar Dilerim.

5 Kasım 2013 14:11
Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz Doktora Sor

Uzm. Dr. Oğuzhan Yılmaz tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube