Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 4 soru cevaplandı.

memede lenf nodu

Sayin saygi deger hocam *** *** **tarihte mamografi crktirdim cilt .cilt alti .areola papilla tabii gorunumde her iki memede sagda daha fazla sayida olmak uzere en buyugunu ust kadramda yaklasik 1.5cm boyutunda olan intramammarian lenf nodu lehine degerlendirilen duzgun sinirli opasiteler izlenmistir her iki memede bening ozellikte kaba kasifikasyonlar izlenmistir . kitlesel lezyonu dusunduren opasite ,yapisal distorsiyon izlenmemektedir axiller alanda maling gorunumde lenf nodu izlenmektedir. Bl-RADS KATEGRİ utrasanda ayni tarihli her iki memede solid yada kistik lezyon saptanmadi.sag meme ust dis kadramda yaklasik 20x5mm boyutunda intramammarian lenf nodu izlenmistir.biteral retroarelor alanlar tabidir.cilt cilt alti yagli dokular dokular...

12 Aralık 2018 15:14
Prof. Dr. Güner Sönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Güner Sönmez tarafından cevaplandı.

Meme ultrasyonu

Hocam merhaba kitle şikayeti ile gittiğim doktorda us çekildi ve sonuçta şöyle yazıyor Bilateral meme parankimi fibrikistik paterndedir. Bilateral memede büyükleri sağda saat 12 hizasında perioareolar alanda 8×7 mm boyutunda multiseptali solda retroareolar alanda 8.5×5 mm boyutunda bazıları yoğun içerikli bazılarında ince ekojen septa bulunan çok sayıda kist izlendi..sol memede saat 10 hizasinda 7.5×4.5mm'lik alanda mikrokist kümesi izlendi.sol aksiller bölgede büyüğü 11×5 mm boyutunda korteksleri minimal kalınlaşmış hilus ekojeniteleri bulunan oval şekilli birkaç adet lenf nodu gozlendi. Hocam sizce tehlike altindamiyim 3. Aya tekrar us istendi iyi günler..

10 Aralık 2018 15:42
Prof. Dr. Güner Sönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Güner Sönmez tarafından cevaplandı.

Kanser riski

ben 37 yaşındayım bizde genetik meme kanseri var.sağ koltuk altında 11.5×5.5mm boyutunda reaktif lenf nodu izlenmistir acaba bendede kanser riski varmıdır arti 2 memede septali kist ve anekoik kist vardır lütfen beni bilgilendirirmisiniz.

30 Haziran 2018 17:12
Prof. Dr. Güner Sönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Güner Sönmez tarafından cevaplandı.

Duktal Yapı Ne demek

Merhaba Hocam, Patoloji raporunda yoğun fibröz stroma içinde özellik göstermeyen asiner ve duktal yapılar yazmakta. Bu ne anlama gelmektedir.

26 Mayıs 2017 12:06
Prof. Dr. Güner Sönmez Doktora Sor

Prof. Dr. Güner Sönmez tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube