Radyoloji - Sorular ve Uzman cevapları

Seçtiğiniz kategorilerde uzmanlarımız tarafından toplam 3 soru cevaplandı.

meme kistleri

Doktor bey 44 yaşındayım. Kontrol için gittigim mamografi ve ultrason sonucunda sağ göğsümde 38 çarpı 23mm boyutunda kist tesbit edildi. Doktorum kist çok büyük olduğu için kisti iğne ile boşaltarak patolojiye gönderdi tanı BENİNG SİTOLOJİ.Doktorum 2 ay sonraya ultrasonla kontrol verdi ve kist tekrar büyürse 2 ayın sonucunda ameliyatla alacağız dedi. Doktor bey bu kist iyi huylu bir kist çıktı ben bu kisti büyürse aldırmak zorundamıyım. Aldırmadığım taktirde olumsuz durumlarla karşılaşırmıyım beni aydınlatırsanız sevinirim.

13 Ekim 2013 23:11
Prof. Dr. Levent Çelik Doktora Sor

Prof. Dr. Levent Çelik tarafından cevaplandı.

Ayzgoz lobu ve fissürü

İyi günler hocam geçen gün aktif tüberküloz olup olmadığını öğrenmek için röntgene girdim sunucumda Ayzgoz lobu ve fissürü bulunmaktadır yazıyor. Bu ne demek ve bir zararı var mı? İlginiz için teşekkür ederim.

10 Ekim 2013 16:52
Prof. Dr. Levent Çelik Doktora Sor

Prof. Dr. Levent Çelik tarafından cevaplandı.

Göğüs Ultrasonografi İncelemesi

Sayın hocam öncelikle çok değerli vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Size çektirdiğim bir göğüs ultrasonografisini sonucunun ne olduğunu sormak istiyorum. İnceleme raporunda; Her iki göğüs cilt-cilt altı dokuları normal görülmektedir. Her iki göğüs liposkleroze parankim yapısındadır. Sağ göğüste solik veya kistik yer kaplayan saptanmamıştır. Sol güğüste plape edilen şişlik düzeyinde, saat 1-2 hizasında areolaya 1 cm mesafede 8x4.7 mm boyutlu, kalın septalı, septasında milimetrik boyutlu hiperekojen kalsifikasyon saçilen, lobule konturlu komplike kist olarak verfiye edilmiştir. Sol göğüs alt iç kadranda duktuslarda dilatasyon(2.3 mm) dikkati çekmektedir. Aksiller bölgelerde patolojik boyut ve görünümde lenf nodu izlenmedi. SONUÇ...

10 Ekim 2013 16:50
Prof. Dr. Levent Çelik Doktora Sor

Prof. Dr. Levent Çelik tarafından cevaplandı.

Facebook Twitter Instagram Youtube